5 activiteiten in de kijker

activiteiten in de kijker

5 activiteiten in de kijker

Gepubliceerd door Davidsfonds op 17 mei 2021

Cultuur beleven vanuit je luie zetel of toch liever een dagje erop uit? Samen met de kinderen, vrienden of toch liever op je eentje? We bedienen je op je wenken met 5 uiteenlopende activiteiten. Kies zelf de activiteit die best bij jou past. Of doe ze lekker allemaal :)!

Cinema NAVIGO

Cinema NAVIGO bood in volle lockdown-periode een virtueel alternatief voor een museumbezoek. Een duik in de filmcollectie van het museum leidt je van de visgronden van de Barentszee naar de wateren van Congo, van ‘netjes leggen’ op de Belgische stranden naar haring verwerken aan de Britse Oostkust, van kabeljauw uit IJsland naar gerookte sprotjes uit Nieuwpoort, en nog zoveel meer.

Ondertussen mogen we ‘ons kot’ alweer meer verlaten, maar het museum blijft tijdelijk gesloten voor renovatiewerken. De filmpjes blijven dus nog steeds het ontdekken waard.

Bekijk hier alle filmpjes: https://www.navigomuseum.be/nl/welkom-bij-cinema-navigo
Of bezoek het museum virtueel: https://www.navigomuseum.be/nl/heimwee-bezoek-het-museum-online

Kinderspoor door ‘Het verhaal van Gent’

Wél aankomen, aub! Dit parcours op maat van kinderen in het STAM nodigt uit om aan te raken, te voelen en te beleven. Per zaal in het museum, en dus per tijdsperiode in de stadsgeschiedenis, is er een doe-installatie op maat van kinderen. Als handelaars, ambachtslui, architecten en citytrippers maken kinderen mee de stad. Ze verkopen stof, maken wapenschilden, bekleden gevels en stippelen routes uit. Alles op hún ritme. Het kinderspoor mikt op kinderen van 6 tot 12 jaar, maar is ook leuk voor jonger en ouder. Samen uit te proberen!

Meer info: https://stamgent.be/nl_be/evenementen/kinderspoor-door-het-verhaal-van-gent
Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je korting op je toegangsticket voor het museum en de tijdelijke expo’s.

AMUZ streamt

De afgelopen maanden waren culturele activiteiten met publiek niet mogelijk. Dat hield Amuz echter niet tegen om toch concerten te laten doorgaan, maar dan zonder toeschouwers. Alle concerten werden in hoge kwaliteit gefilmd en op de eigen webstek en via YouTube beschikbaar gemaakt. Wil je een kijkje nemen in het ruime en diverse aanbod?

Bekijk de filmpjes hier: https://amuz.be/activity/

Rubenshuis

De Poolse fotograaf Krzysztof Zagajewski is gespecialiseerd in het maken van 360° fotografie. Hij heeft al heel wat Antwerpse gebouwen gefotografeerd en nu ook het Rubenshuis. De typische sfeer van het museum kan je uiteraard enkel ter plekke beleven. Maar dit voorsmaakje komt wel aardig in de buurt.

De virtuele wandeling door het museum: https://www.rubenshuis.be/nl/pagina/wandel-virtueel-door-het-museum
Of plan je bezoek aan het museum: https://www.rubenshuis.be/nl. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je twee euro korting.

Tip op zondag: Minibeiaardiers in het Belfort

Willen je kinderen of kleinkinderen graag hun favoriete liedjes over de stad Gent laten weergalmen? Dan zijn ze welkom bij stadsbeiaardier Kenneth Theunissen. Hij helpt hen om als een volleerd klokkenspeler muziek over de stad te strooien. Minibeiaardiers zijn tussen 3 en 12 jaar en kunnen iedere laatste zondag van de maand tussen 11:00 en 12:00 hun favoriete deuntje kwijt in het Belfort. Vooraf inschrijven via info@artoria.be

Wist je dat je bij al onze cultuurpartners ook een leuk voordeel geniet? Neem snel hier een kijkje en ontdek al je voordelen.

Dit delen:

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen