Cultuurblog

Ontdek het laatste cultuurnieuws op onze Cultuurblog

Dompel jezelf onder in het laatste nieuws over onze boeken, activiteiten en cultuurpartners.

Cultuurblog

 1. 6 augustus 2022

  “Veldrijden zal altijd typisch Vlaams blijven”

  Met een dikke jas, muts en sjaal aan, botten in de modder en een plastieken pintje bier in de hand in putteke winter wat gaan dabben op een veld terwijl sportievelingen een uur lang rondjes fietsen: welkom in Vlaanderen. Wereldkampioen veldrijden bij de beloften Joran Wyseure (21) omarmt de charme van de volkssport.

  “Veldrijden zal altijd typisch Vlaams blijven”
  Lees meer over "“Veldrijden zal altijd typisch Vlaams blijven”"
 2. 30 juli 2022

  Zomers leesvoer en ander lekkers

  De temperaturen swingen de pan uit en de zomer is al halverwege… Hoog tijd voor wat welkome verfrissing met het lekkerste zomerleesvoer. Extra verrassing: bij elk boek vind je het recept voor een zomers drankje/hapje terug om je hoofd koel te houden tijdens het lezen. Literaire cocktails: check!

  Zomers leesvoer en ander lekkers
  Lees meer over "Zomers leesvoer en ander lekkers"
 3. 16 juli 2022

  Achter de schermen: Freedom Club

  Beeld je in: je hebt een heerlijk avondje toneel op het programma staan. Je nestelt je op je fluwelen zitje. De acteurs dompelen je vervolgens dik anderhalf uur onder in een andere wereld. Een wereld die ze maandenlang tot in de puntjes uitwerkten en voorbereidden. Wij mochten kijken hoe het eraan toe gaat achter de schermen van de voorstelling Freedom Club.

  Achter de schermen: Freedom Club
  Lees meer over "Achter de schermen: Freedom Club"
 4. 6 juli 2022

  Feest in Vlaanderen

  Naar goede gewoonte vieren onze lokale afdelingen de Vlaamse feestdag. We verzamelen graag alle activiteiten die onze vrijwilligers organiseren in één lijst. Jij kiest dus zelf waar en hoe je de Vlaamse feestdag viert dit jaar.

  Feest in Vlaanderen
  Lees meer over "Feest in Vlaanderen"
 5. 2 juli 2022

  6 activiteiten die deze zomer onvergetelijk maken

  De zomervakantie begint, eindelijk heb je tijd om alles te doen waar je anders geen tijd voor hebt. Wij geven je alle inspiratie die je nodig hebt om je zomer onvergetelijk te maken!

  6 activiteiten die deze zomer onvergetelijk maken
  Lees meer over "6 activiteiten die deze zomer onvergetelijk maken"
 6. 19 maart 2022

  De heroïsche pennendaden van Michael De Cock

  Jeugdboekenmaand! Een hele maand die in het teken staat van kinder- en jeugdboeken, wat een feest. Dit jaar is het overkoepelende thema helden en schurken. Daar weet auteur Michael De Cock alles over, al zijn het vooral de personen achter de helden en schurken die hem interesseren. Speciaal voor de jeugdboekenmaand gingen wij eens met hem praten. De schurkachtig goede schrijftips krijg je er gratis bij.

  De heroïsche pennendaden van Michael De Cock
  Lees meer over "De heroïsche pennendaden van Michael De Cock"
 7. 12 maart 2022

  Voor jou gelezen: Uit het niets

  De labyrintrennerDe hongerspelenDivergent… De jeugdboeken van de laatste jaren hadden één grote tendens: ze speelden zich bijna allemaal af in een post-apocalyptische wereld. Vooral Engelstalige schrijvers lieten zich inspireren door deze nieuwe trend, maar met Uit het niets treedt Aline Sax, een schrijfster uit Antwerpen, in hun voetsporen. En hoe!

  Voor jou gelezen: Uit het niets
  Lees meer over "Voor jou gelezen: Uit het niets"
 8. 7 maart 2022

  De helden en schurken van Fatinha Ramos

  Jeugdboekenmaand! Een hele maand die in het teken staat van kinder- en jeugdboeken, wat een feest. Dit jaar is het overkoepelende thema helden en schurken, met niemand minder dan superheldin Fatinha Ramos als ambassadeur. En oh ja, ze is ook illustrator natuurlijk. Speciaal voor de jeugdboekenmaand gingen wij eens met haar praten. Over boeken, tekenen en de helden en schurken die in ons schuilen.

  De helden en schurken van Fatinha Ramos
  Lees meer over "De helden en schurken van Fatinha Ramos"
 9. 28 februari 2022

  Voor jou gelezen: Het sleutelbeengebaar

  Jeugdboekenmaand! Een hele maand die in het teken staat van kinder- en jeugdboeken, wat een feest. Dit jaar is het overkoepelende thema helden en schurken. Het perfecte moment om zelf een jeugdboek in te duiken. Onze boekenmedewerker Laura nam Het sleutelbeengebaar van Hilde Van Cauteren mee naar huis. Schurkachtig goed of heroïsch slecht?

  Voor jou gelezen: Het sleutelbeengebaar
  Lees meer over "Voor jou gelezen: Het sleutelbeengebaar"
 10. 24 februari 2022

  Voor jou gezien: 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld

  Wat gebeurt er als je al het nieuws in de wereld verzamelt? Gaan alle kranten over hetzelfde? Of is het, net zoals onze wereld, zo divers dat er amper een touw aan vast te knopen is? 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld is een luchtig toneelstuk van Nico Boon over het nieuws in de wereld op één dag.

  Voor jou gezien: 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld
  Lees meer over "Voor jou gezien: 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld"