Berichten over Cultuurpartner

Cultuurblog

 1. 16 november 2022

  Hugo van der Goes en de Dood

  De dood van Mariavan Vlaamse meester Hugo van der Goes is een topstuk dat deel uitmaakt van de collectie Vlaamse Primitieven van Musea Brugge. In 2018 startte een intensieve restauratie aan het schilderij. Vandaag is de restauratie afgerond. De kleurenpracht van het werk straalt meer dan ooit. Sibylla Goegebuer is curator van de expo Oog in oog met de Dood en neemt ons mee doorheen het leven en werk van Hugo van der Goes.

  Hugo van der Goes en de Dood
  Lees meer over "Hugo van der Goes en de Dood"
 2. 16 juli 2022

  Achter de schermen: Freedom Club

  Beeld je in: je hebt een heerlijk avondje toneel op het programma staan. Je nestelt je op je fluwelen zitje. De acteurs dompelen je vervolgens dik anderhalf uur onder in een andere wereld. Een wereld die ze maandenlang tot in de puntjes uitwerkten en voorbereidden. Wij mochten kijken hoe het eraan toe gaat achter de schermen van de voorstelling Freedom Club.

  Achter de schermen: Freedom Club
  Lees meer over "Achter de schermen: Freedom Club"
 3. 24 februari 2022

  Voor jou gezien: 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld

  Wat gebeurt er als je al het nieuws in de wereld verzamelt? Gaan alle kranten over hetzelfde? Of is het, net zoals onze wereld, zo divers dat er amper een touw aan vast te knopen is? 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld is een luchtig toneelstuk van Nico Boon over het nieuws in de wereld op één dag.

  Voor jou gezien: 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld
  Lees meer over "Voor jou gezien: 21.02.2021 – De wereld in één dag, één dag in de wereld"
 4. 20 januari 2022

  De wereld na 2030 door de ogen van STAM Gent

  Dit schooljaar dagen we met Junior Journalist jongeren in heel Vlaanderen en Brussel uit om te schrijven over het thema ‘De wereld na 2030’. In afwachting van hun verhalen polsen we ook bij anderen hoe zij de toekomst zien. Wout De Vuyst, medewerker onderzoek & collectie bij STAM Gent, laat ons zien hoe zij ervoor zorgen dat hun collectie in de toekomst nog te raadplegen is.

  De wereld na 2030 door de ogen van STAM Gent
  Lees meer over "De wereld na 2030 door de ogen van STAM Gent"
 5. 17 mei 2021

  5 activiteiten in de kijker

  Cultuur beleven vanuit je luie zetel of toch liever een dagje erop uit? Samen met de kinderen, vrienden of toch liever op je eentje? We bedienen je op je wenken met 5 uiteenlopende activiteiten. Kies zelf de activiteit die best bij jou past. Of doe ze lekker allemaal :)!

  5 activiteiten in de kijker
  Lees meer over "5 activiteiten in de kijker"