Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De mooiste geschiedenis van België

Jos VanderveldenNederlands
€ 29,99
Op voorraad
De mooiste geschiedenis van België

Beschrijving

Geschiedenis wordt meestal geschreven. Maar niet altijd. Soms wordt geschiedenis ook geschilderd. Dan brengen kunstenaars
een belangrijke gebeurtenis in beeld, proberen ze de tijdsgeest te vatten of richten ze de aandacht op de man en de vrouw in de straat en laten zien hoe de grote geschiedenis hun dagelijks leven bepaalt.

In De mooiste geschiedenis van België vertelt Jos Vandervelden het verhaal van onze gewesten, vertrekkend vanuit de manier waarop ze in beeld werden gebracht door kunstenaars. Er is aandacht voor de grote staatsgeschiedenis, maar vaker gaat het over kind en gezin, stad en platteland, industrie en natuur, werk en armoede, religie en vrijdenken, traditie en vernieuwing… Daarmee biedt dit boek een even onverwachte als inspirerende schaduwgeschiedenis van een land dat binnenkort zijn tweehonderdste verjaardag viert.

Jos Vandervelden is programmamaker en eindredacteur
bij VRT NWS. Hij publiceerde eerder samen met fotograaf Alexander Dumarey de bestsellers De verborgen geschiedenis van Vlaanderen en De verloren geschiedenis van Vlaanderen.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
248

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 22 cm