Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De verloren geschiedenis van Vlaanderen (nieuwe editie)

Jos Vandervelden & Alexander DumareyNederlands
€ 29,99
Op voorraad
De verloren geschiedenis van Vlaanderen (nieuwe editie)

Beschrijving

Auteur Jos Vandervelden koos opnieuw vijftig plekken waar het anekdotische verhaal een flard uit de grote geschiedenis blijkt te zijn. De verloren geschiedenis van Vlaanderen is een fris en uitstekend gedocumenteerd geschiedenisboek dat kriskras door de geschiedenis van Vlaanderen slingert. Van de zuiveringen
door de hertog van Alva en de voedselrellen in de negentiende eeuw tot de veroordeling van collaborateurs na de Tweede
Wereldoorlog. En over hoe lang geleden al dodelijke overstromingsrampen door de mens werden veroorzaakt, hoe ook in dit land het parlement bestormd werd en koning Boudewijn de (regen)-mantel werd uitgeveegd in Ruisbroek. En wat had Pink Floyd met Leuven Vlaams vandoen, of Dr Jekyll and Mr Hyde met de steenbakkerijen van Boom?

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
256

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 22 cm