logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Kunst in huis

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Partners

Bij al deze cultuurhuizen krijg je korting en extra voordelen met jouw Davidsfonds Cultuurkaart.

Cultuurvoordelen augustus 2020
Benieuwd naar de extra Cultuurvoordelen van de maand augustus 2020?

 
Abdijmuseum Ten Duinen
Bij een bezoek aan het Abdijmuseum verwonder je je over unieke collectiestukken, de abdijgeschiedenis en de rol van de Duinheren in de streek. Met je Cultuurkaart betaal je 5 i.p.v. 7 euro voor een individueel ticket en 12 i.p.v. 15 euro voor een familieticket.
AMUZ Antwerpen
AMUZ, dat is muziek in een unieke omgeving. In de voormalige Sint-Augustinuskerk weerklinken verrassende concerten. Met de Davidsfonds Cultuurkaart krijg je korting op alle concerten.
Antwerp Symphony Orchestra
Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de Koning Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Met je Cultuurkaart geniet van reductietarief op de concerten uit de reeks Meesterwerken.
ARSENAAL/LAZARUS
ARSENAAL/LAZARUS start al zijn vierde seizoen met LAZARUS als huisgezelschap o.l.v. Willy Thomas. Met je Davidsfonds Cultuurkaart betaal je 10 i.p.v. 15 euro voor een aantal eigen producties
Bakkerijmuseum Veurne
Het Bakkerijmuseum is een leuk, levend museum voor jong en oud. Na een bezoek heeft het ambachtelijke bakkersambacht van toen geen geheimen meer! Met je Cultuurkaart geniet je van reductie voor max. 2 personen.
Belfort Gent
Het belfort was het symbool voor de autonomie en de onafhankelijkheid van de stad Gent. Met je Cultuurkaart geniet je van het reductietarief van 6 i.p.v. 8 euro voor max. 2 personen per Cultuurkaart.
BELvue Museum
Gevestigd in een prachtig gebouw van de 18de eeuw naast het Koninklijk Paleis, dompelt het vernieuwde BELvue je onder in België en al zijn fascinerende facetten. Je krijgt 2 euro korting op het basistarief.
Muziekcentrum De Bijloke
Muziekcentrum De Bijloke? Dat is klassiek, jazz en hedendaags onder één dak. Met je Cultuurkaart geniet je 20% korting op tickets voor bijna alle voorstellingen. Max. 2 tickets per Cultuurkaart.
Bilzen Mysteries
Beleef de landcommanderij van Alden Biesen op een bijzondere manier dankzij de twee attracties van Bilzen Mysteries. Klik snel hieronder en ontdek je korting!
Bokrijk
Met je Davidsfonds Cultuurkaart betaal je 75 i.p.v. 90 euro voor een gezins-/grootouderabonnement of 40 i.p.v. 47 euro voor een individueel abonnement.
BOZAR Brussel
Creatie, kwaliteit en een rijk artistiek aanbod: daar staat BOZAR borg voor. Met je Davidsfonds Cultuurkaart geniet je van 2 euro korting voor de expo's georganiseerd door BOZAR.
Concertgebouw Brugge
Concertgebouw Brugge vergast je op de mooiste muziek en de opwindenste dans. Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 20% korting op een selectie voorstellingen.
Coudenbergpaleis
Een betoverende archeologische site om te ontdekken met het hele gezin. Je krijgt 2 euro korting op het basistarief voor max. 2 personen per Cultuurkaart.
Deep Bridge
Deep Bridge biedt live entertainment voor families met kinderen, voor jongvolwassenen en voor volwassenen met een jong hart. Met je Cultuurkaart geniet je van een fikse korting op musicals en andere voorstellingen.
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience herbergt meer dan 1,5 miljoen oude drukken, historische kranten en recente publicaties, die je allemaal kunt raadplegen. Met je Cultuurkaart krijg je reductietarief op de expo's.

 
Festival 20/21
Festival 20/21 put uit de muzikale rijkdom van de 20ste eeuw. 25% korting (online aan te vinken bij het boeken) voor het slotconcert 'Fin(n)ishing touch Saariaho & Sibelius' op vrijdag 25 oktober.
Film Fest Gent
Van 8 tot 18 oktober rolt Film Fest Gent de rode loper uit. Met je Cultuurkaart geniet je van het standaard kortingstarief op filmvoorstellingen, max. 2 tickets per Cultuurkaart.
Flagey Brussel
In Flagey geniet je van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek in een prachtig art-decogebouw met een fantastische akoestiek. Met je Cultuurkaart krijg je korting op een selectie voorstellingen.
Floraliën Gent 2020
Van 1 tot 10 mei 2020 staat Gent in het teken van Floraliën. Je betaalt slechts 19 euro (t.e.m 31.01.20) of 20 euro (vanaf 01.02.20) bij online tickets. Geef je cultuurkaartnummer in bij 'Kortingscode'.  Max. 2 personen per Cultuurkaart.


 
Frascati Symphonic
Frascati Symphonic bestaat uit een professioneel kamerorkest en een groot symfonisch orkest. 10% korting op alle rangen voor het concert L’Amant Jaloux (24.11) via www.30cc.be met de code MODESTE.

 
Gallo-Romeins Museum
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren brengt op een dynamische en inspirerende manier het verre verleden tot leven. Je geniet van 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen (max. 2 personen per Cultuurkaart).
Gent Festival
Van 14 september t.e.m. 15 oktober 2019 triggert Gent Festival 2019 je verbeelding. Je geniet van 10% korting op een aantal concerten met je Cultuurkaart.
headquARTers
HeadquARTers is het hoofdkwartier van Katoen Natie en toont een overzicht van 3500 jaar textielkunst. Enkel in groep te bezoeken. Cultuurkaarthouders betalen 112,5 euro i.p.v. 150 euro voor een bezoek (groep van max. 15 personen).
Historische Huizen Gent
De Sint-Pietersabdij is niet alleen hét tentoonstellingshuis van Historische Huizen Gent, maar ook een open huis dat een bezoek meer dan waard is. Je krijgt 10% korting in de shop van de Sint-Pietersabdij.
Historium
Stap in deze belevingsattractie terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Je krijgt 10% korting op een Explorer Ticket voor max. 2 personen per Cultuurkaart.
 
Hof van Busleyden
Treed binnen in een prachtig Bourgondisch stadspaleis in Mechelen. Je geniet met je Cultuurkaart van het reductietarief voor 2 personen.
 
Industriemuseum
In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. Met je Cultuurkaart krijg je korting.
 
In Flanders Fields Museum
In dit museum ontdek je het verhaal van WO I met de focus op de menselijke ervaring in de oorlog. Je krijgt 2 euro korting op het tarief voor volwassenen met je Cultuurkaart.
 
Kasteel van Gaasbeek
Net buiten Brussel, in de glooiende heuvels van het Pajottenland, ligt het Kasteel van Gaasbeek. Met je Davidsfonds Cultuurkaart geniet je van het reductietarief op tijdelijke en vaste expo's.
 
Kazerne Dossin Mechelen
Je krijgt 2 euro korting per persoon op de permanente expo en 1,50 euro korting op tijdelijke tentoonstellingen. Max. 2 personen per Cultuurkaart.
KBR
KBR, de nationale wetenschappelijke bibliotheek, biedt je de kans haar rijke culturele en historische erfgoed te ontdekken. Je geniet van 3 euro korting op de expo The World of Bruegel in Black and White (15.10.19 - 16.02.20).
 
Klarafestival
Klarafestival is het grootste festival voor klassieke muziek in België en vindt plaats in maart. Als Cultuurkaarthouder geniet je van een aantal mooie voordelen en acties!
KOERS
KOERS neemt je mee op een rit door de geschiedenis van de fiets en de wielersport. Je krijgt 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen, max. 2 personen per Cultuurkaart.
Koning Kevin
Koning Kevin organiseert heel wat kampen en cursussen voor kinderen en jongeren. Bij al hun activiteiten komt - naast een overdaad aan dans, toneel, muziek, beeld en spel - veel creativiteit aan bod. Je krijgt 10% korting op het aanbod. 
Kortrijk 1302
Kortrijk 1302 is een belevingsmuseum dat volledig focust op de Guldensporenslag 11 juli 1302. Het geeft je een aparte kijk op een belangrijke historische gebeurtenis. Met je Cultuurkaart betaal je 4 i.p.v. 6 euro voor de toegang.
Kunst in Huis
Kunst haal je dankzij Davidsfonds voordelig in huis. Maak je keuze uit meer dan 5.000 schilderijen, tekeningen, foto's en objecten. Je geniet met je Cultuurkaart van 1 maand gratis huur bij alle nieuwe abonnementen.
KVS Brussel
KVS is het Vlaamse stadstheater van Brussel. Een podium voor theater, dans en muziek. Je geniet met je Cultuurkaart van een gratis drankje bij alle voorstellingen. Maximaal 2 drankjes per Cultuurkaart.
Letterenhuis
Het Letterenhuis is het literaire archief van en voor Vlaanderen. Met je Cultuurkaart geniet je van het reductietarief op de permanente expo en op alle tijdelijke tentoonstellingen voor 2 personen per Cultuurkaart.
Lumière
Lumière brengt een mooi gamma aan topfilms, maar is vooral bekend van Scandinavische successeries. Dankzij je Cultuurkaart krijg je 10% korting op alle titels op lumiereseries.com en in de webshop via lumiereshop.be met kortingscode DAVID_20.
MAS Antwerpen
Het MAS is een plek waar je naar de wereld, de stad en jezelf kijkt. Met je Cultuurkaart krijg je 2 euro korting op de permanente tentoonstelling en de tijdelijke expo's. Max. 2 personen per Cultuurkaart. 
Memorial Museum Passchendaele 1917
Ontdek in dit museum het verhaal van WO I en de Slag bij Passendale. Je krijgt ook een uitzonderlijke beleving van de loopgraven. Dankzij je Cultuurkaart krijg je 2 euro korting op de toegangsprijs voor max. 2 volwassenen.
M HKA
Het M HKA is een dynamische ontmoetingsplek voor kunst, kunstenaars en cultuurliefhebbers. Bezoek dit museum en geniet van 10% korting op alle boeken in de shop op vertoon van je Cultuurkaart.
Merodefestival
Muziek, erfgoed en natuur met elkaar verbinden, dàt doet het Merodefestival in het Hemelvaartweekend, maar ook doorheen het jaar met wondermooie concerten op prachtige locaties in het Merodegebied. Je krijgt 2 euro korting per ticket. 
MOU
Het MOU in Oudenaarde neemt je via interactieve media en bijzondere historische stukken op een tijdreis van de middeleeuwen tot vandaag. Met je Cultuurkaart krijgt je reductietarief voor het museum en de tijdelijke expo's voor 2 personen.
Musea Brugge
Op de 14 locaties van Musea Brugge valt er voor elke leeftijd wat te beleven. Je geniet van het reductietarief voor de permanente en tijdelijke expo's. Max. 2 tickets per Cultuurkaart.
Museum aan de IJzer
Het museum brengt het beklijvende verhaal van de Belgisch-Duitse confrontatie en de Vlaamse Ontvoogding tijdens WO I. Op vertoon van je Cultuurkaart betaal je 6 i.p.v. 8 euro voor max. 2 personen per Cultuurkaart.
Museum Mayer van den Bergh
Dit museum, in hartje Antwerpen, herbergt een bijzonder rijke en gevarieerde kunstcollectie van verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. U krijgt 2 euro korting op de permanente collectie en tijdelijke expo's. Max. 2 personen per Cultuurkaart.
Museum voor Kunst en Geschiedenis
Maak een wereldreis door de geschiedenis! Het KMKG in het Jubelpark in Brussel herbergt duizenden kunstwerken en historische objecten. Je krijgt 10% korting in de shop (niet cumuleerbaar met andere kortingen).
Museum Plantin-Moretus
In Museum Plantin-Moretus leer je alles over uitgeversfamilies Plantin en Moretus. In het atelier zie je de oudste drukpersen ter wereld! Met je Cultuurkaart geniet je van het reductietarief voor max. 2 personen.
Museum Vleeshuis
In het Museum Vleeshuis | Klank van de Stad ontdek je met klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad. Met je Cultuurkaart geniet je van het reductietarief voor max. 2 personen.
Mu.ZEE Oostende
Mu.ZEE beschikt over een uitzonderlijke collectie moderne en hedendaagse kunst van Belgische kunstenaars. Met je Cultuurkaart krijg je 10% korting in de museumwinkel voor Mu.ZEE publicaties en Mu.ZEE merchandising.
Muziekpublique
Muziekpublique organiseert concerten en festivals van traditionele muziek en dans in zijn breedst mogelijk betekenis. Je krijgt een gratis lidkaart t.w.v. 10 euro bij aankoop van een concertticket.
 
NAVIGO
In het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum maak je kennis met de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche IJslandvaarders en de garnaalvissers te paard. Je betaalt maar 5 euro voor een individueel ticket en 12 euro voor een familieticket.
Het nieuwstedelijk
Met je Cultuurkaart betaal je reductietarief op alle voorstellingen in Hasselt (De Nieuwe Zaal) en in Leuven (OPEK) voor max. 2 personen per Cultuurkaart.
NTGent
NTGent is een Europees stadstheater. Het is een plek voor creatie en reflectie, passie en emotie. Davidsfonds Cultuurkaarthouders krijgen een drankje bij eigen voorstellingen.
Opera Ballet Vlaanderen
Van de grote klassiekers tot onbekende parels, choreografieën van gevestigde en minder gevestigde waarden, stuk voor stuk in producties die nog lang nazinderen: dat is Opera Ballet Vlaanderen. Je krijgt 15% korting op verschillende producties.
Orgel in Vlaanderen
Het Orgel in Vlaanderen wil jong en oud kennis laten maken met het orgel. Door heel wat evenementen leer je het orgel kennen vanuit een onverwachte hoek. Je krijgt 2,50 euro korting bij het lidmaatschap en 1 + 1 cd gratis bij aankoop van een cd.
PARCUM
PARCUM is het museum voor religie, kunst en cultuur in de Abdij van Park in Leuven. Je geniet van 20% korting op een toegangsticket en op alle eigen tentoonstellingscatalogi.
 
Raversyde
De topattractie in dit Provinciedomein is de ATLANTIKWALL. Maar er valt nog heel wat meer te beleven! Met je Cultuurkaart kan je het domein aan reductietarief bezoeken (max. 2 personen per Cultuurkaart).
Red Star Line Museum
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Met je Cultuurkaart heb je recht op 2 euro korting op de permanente tentoonstelling en alle tijdelijke expo's. Max. 2 personen per Cultuurkaart.
Rubenshuis
In het Rubenshuis in Antwerpen heet Pieter Paul Rubens je persoonlijk welkom. Je ontdekt er zijn vele facetten en wie deze man echt was. Je geniet 2 euro korting op de permanente expo en de tijdelijke expo's met max. 2 personen per Cultuurkaart.
STAM Gent
Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat het verhaal van Gent brengt. Met je Davidsfonds Cultuurkaart heb je toegang tot het museum en de tijdelijke expo's aan reductietarief.
Stripgids
Stripgids is je vertrouwde en betrouwbare leidsman doorheen de wondere wereld van het stripverhaal. Davidsfonds Cultuurkaarthouders ontvangen een exclusief extraatje bij een abonnement.
Suske en Wiske museum
In de oude villa van Willy Vandersteen vind je het Suske en Wiske museum. Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je als volwassene 2 euro korting voor de striptoer. Op voorhand reserveren via de website.

 
Symfonieorkest Vlaanderen
Met je Cultuurkaart krijg je 10% korting op losse tickets bij Symfonieorkest Vlaanderen. Stuur een mail naar tickets@symfonieorkest.be met je Cultuurkaartnummer om van de korting te kunnen genieten.
Texture
Texture geeft een realistich beeld van de linnen- en vlasnijverheid die aan de basis ligt van de economische ontwikkeling van de streek rond Kortrijk. Met je Cultuurkaart betaal je 4 i.p.v. 6 euro.
Toneelhuis
Sinds het aantreden van Guy Cassiers als artistiek leider heeft Toneelhuis zich ontwikkeld als een plek van het verschil. Je krijgt er 6 euro korting in rang A voor max. 2 pers. per Cultuurkaart. Alleen telefonisch te boeken via 03 224 88 44.
Westfront Nieuwpoort
In dit eigentijdse en interactieve bezoekerscentrum krijg je het verhaal van de onderwaterzetting in 1914. Je krijgt 50% korting op een toegangsticket voor max. 2 personen per Cultuurkaart.
Yper Museum
Het gloednieuwe Yper Museum laat je elf eeuwen Ieper en de Westhoek herbeleven. Ideaal voor gezinnen! Met je Cultuurkaart betaal je 5 i.p.v. 7 euro voor maximaal 2 personen per Cultuurkaart.
De Kleine Johannes
Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 10% korting. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
De Brugse Boekhandel
Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 10% korting. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
Abdijboekhandel Tongerlo
Met je Davidsfonds Cultuurkaart krijg je 10% korting op Davidsfonds boeken. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
Duitsland | Industriemuseum Dortmund
Eén van de mooiste voorbeelden van industriële archeologie in Duitsland. Je betaalt 6 i.p.v. 8 euro voor de toegang op vertoon van je Cultuurkaart. 
Duitsland | Museum voor Kloostercultuur in Dalheim
In dit voormalig Augustijnerklooster vindt van 18.05.19 tot 22.03.20 de expo Complottheorieën vroeger en nu plaats. Je betaalt 6 i.p.v. 9 euro op vertoon van je Davidsfonds Cultuurkaart. 
Nederland | Kröller-Müller Museum
Dit Nederlandse museum voor moderne en hedendaagse kunst huisvest de grootste privécollectie van Van Goghs en heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa. Bij aankoop van een consumptie in het restaurant, krijg je een zoete lekkernij.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media. Dergelijke cookies van derden kunnen uw gebruik van deze website volgen. Als u doorgaat met gebruik van deze website, gaan we ervan uit dat u alle cookies op deze website graag ontvangt. U kunt echter uw cookie-instellingen op elk gewenst moment wijzigen door uw cookies voor dit domein te wissen.