logoprint

Davidsfonds vzw - Sluisstraat 79 bus 03.01 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Partners

Bij deze cultuurhuizen krijg je korting en extra voordelen met jouw Davidsfonds Lidkaart.

Abdijmuseum Ten Duinen
Bij een bezoek aan het Abdijmuseum verwonder je je over unieke collectiestukken, de abdijgeschiedenis en de rol van de Duinheren in de streek. Met je Lidkaart betaal je 5 i.p.v. 7 euro voor een individueel ticket en 12 i.p.v. 15 euro voor een familieticket.
AMUZ Antwerpen
AMUZ, dat is muziek in een unieke omgeving. In de voormalige Sint-Augustinuskerk weerklinken verrassende concerten. Met de Davidsfonds Lidkaart krijg je korting op alle concerten.
Antwerp Symphony Orchestra
Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de Koning Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Met je Lidkaart geniet van een 1+1 gratis actie op tickets voor bepaalde concerten. 
ARSENAAL/LAZARUS
ARSENAAL/LAZARUS start al zijn zesde seizoen met LAZARUS als huisgezelschap o.l.v. Willy Thomas. Met je Davidsfonds Lidkaart betaal je 12 i.p.v. 16 euro voor een aantal eigen producties. 
Bakkerijmuseum Veurne
Het Bakkerijmuseum is een leuk, levend museum voor jong en oud. Na een bezoek heeft het ambachtelijke bakkersambacht van toen geen geheimen meer! Met je Lidkaart geniet je van reductie voor max. 2 personen.
Belfort Gent
Het belfort was het symbool voor de autonomie en de onafhankelijkheid van de stad Gent. Met je Lidkaart geniet je van het reductietarief van 6 i.p.v. 8 euro voor max. 2 personen per Lidkaart.
BELvue Museum
Gevestigd in een prachtig gebouw van de 18de eeuw naast het Koninklijk Paleis, dompelt het vernieuwde BELvue je onder in België en al zijn fascinerende facetten. Je krijgt 2 euro korting op het basistarief.
Muziekcentrum De Bijloke
Muziekcentrum De Bijloke? Dat is klassiek, jazz en hedendaags onder één dak. Met je Lidkaart geniet je 10% korting op alle voorstellingen. Max. 2 tickets per Lidkaart.
Bilzen Mysteries
Beleef de landcommanderij van Alden Biesen op een bijzondere manier dankzij de twee attracties van Bilzen Mysteries. Klik snel hieronder en ontdek je korting!
Bokrijk
Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je reductie op de toegangsprijs.
Bozar Brussel
Creatie, kwaliteit en een rijk artistiek aanbod: daar staat Bozar borg voor. Met je Davidsfonds Lidkaart geniet je online van 2 euro korting voor de expo's georganiseerd door Bozar. Gebruik code 21EXPDVD3214. 
BRYGGEN - Bruges Strings
BRYGGEN - een dynamisch strijkorkest zonder dirigent onder leiding van violiste Jolente De Maeyer- is gespecialiseerd in muziek uit Noord-Europa, Rusland en de Baltische staten met veel aandacht voor interdisciplinaire projecten.
 
C-mine
C-mine in Genk bestaat 10 jaar! Ontdek de combinatie van kwalitatief hoogstaande voorstellingen en een unieke locatie. Met je Lidkaart krijg je 50% korting op een selectie voorstellingen.
Concertgebouw Brugge
Concertgebouw Brugge vergast je op de mooiste muziek en de opwindenste dans. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je 20% korting op een selectie voorstellingen.
Coudenbergpaleis
Een betoverende archeologische site om te ontdekken met het hele gezin. Je krijgt 2 euro korting op het basistarief voor max. 2 personen per Lidkaart.
Deep Bridge
Deep Bridge biedt live entertainment voor families met kinderen, voor jongvolwassenen en voor volwassenen met een jong hart. Met je Lidkaart geniet je van een fikse korting op hun musicals.
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
De Erfgoedbibliotheek herbergt meer dan 1,5 miljoen oude drukken, historische kranten en recente publicaties. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2022.
 

 
Festival 20-21
Festival 20-21 put uit de muzikale rijkdom van de 20ste eeuw van 26/9 tot 30/10/2022 in Leuven. Je krijgt 25% korting op twee concerten.
 
Film Fest Gent
Van 13 tot 24 oktober rolt Film Fest Gent de rode loper uit. Met je Lidkaart geniet je van het standaard kortingstarief op filmvoorstellingen, max. 2 tickets per Lidkaart.
Flagey Brussel
In Flagey geniet je van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek in een prachtig art-decogebouw met een fantastische akoestiek. Met je Lidkaart krijg je korting op een selectie voorstellingen.
Floraliën Gent 2022
Van 29 april t.e.m. 8 mei staat Gent in het teken van Floraliën. Als Davidsfonds-lid betaal je slechts 22 euro per persoon met kortingscode DFFLO22. Max. 2 personen per lidkaart.


 
Frascati Symphonic
Frascati Symphonic bestaat uit een professioneel kamerorkest en een groot symfonisch orkest. Als Davidsfonds lid krijg je korting op twee concerten. 
 
Gallo-Romeins Museum
Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren brengt op een dynamische en inspirerende manier het verre verleden tot leven. Je geniet van 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen (max. 2 personen per Lidkaart).
headquARTers
HeadquARTers is het hoofdkwartier van Katoen Natie en huist 2 verschillende tentoonstellingen: 3500 Jaar Textielkunst en Deugnieten & Rebellen. Enkel in groep en met reservatie te bezoeken. Leden betalen 10 euro i.p.v. 12 euro voor een bezoek.
 
Historium
Stap in deze belevingsattractie terug in de tijd naar de Brugse middeleeuwen met Jan van Eyck. Je krijgt 10% korting op een Ticket Story+VR voor max. 2 personen per Lidkaart.

 
Hof van Busleyden
Treed binnen in het prachtig Bourgondisch stadspaleis in Mechelen. Je geniet met je Lidkaart van het reductietarief voor 2 personen.
 
Industriemuseum
In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. Met je Lidkaart krijg je korting.
 
In Flanders Fields Museum
In dit museum ontdek je het verhaal van WO I met de focus op de menselijke ervaring in de oorlog. Je krijgt 2 euro korting op het tarief voor volwassenen met je Lidaart.
 
Kazerne Dossin Mechelen
Je krijgt 2 euro korting op de permanente expo, 1,50 euro korting op tijdelijke tentoonstellingen en 3 euro korting op een combiticket. Max. 2 personen per Lidkaart.
KBR
KBR, de nationale wetenschappelijke bibliotheek, biedt je de kans haar rijke culturele en historische erfgoed te ontdekken. Bezoek het gloednieuwe museum vanaf 18 september aan €8 euro i.p.v. €11 met je Lidkaart.


 
Klarafestival
Klarafestival is het grootste festival voor klassieke muziek in België en vindt plaats in maart. Als Davidsfonds-lid maak je kans op een heleboel gratis tickets!
KOERS
KOERS neemt je mee op een rit door de geschiedenis van de fiets en de wielersport. Je krijgt 2 euro korting op de toegangsprijs voor volwassenen, max. 2 personen per Lidkaart.
Koning Kevin
Koning Kevin organiseert heel wat kampen en cursussen voor kinderen en jongeren. Bij al hun activiteiten komt - naast een overdaad aan dans, toneel, muziek, beeld en spel - veel creativiteit aan bod. Je krijgt 10% korting op het aanbod met je Lidkaart. 
Kortrijk 1302
Kortrijk 1302 is een belevingsmuseum dat focust op de Guldensporenslag 11 juli 1302. Het geeft je een aparte kijk op die belangrijke historische gebeurtenis. Met je Lidkaart betaal je 4 i.p.v. 6 euro. Opgelet vanaf 8/11/21 sluit Kortrijk 1302 even.
Kunst in Huis
Kunst haal je dankzij Davidsfonds voordelig in huis. Maak je keuze uit meer dan 5.000 schilderijen, tekeningen, foto's en objecten. Je geniet met je Lidkaart van 1 maand gratis huur bij alle nieuwe abonnementen.
KVS Brussel
KVS is het Vlaamse stadstheater van Brussel. Een podium voor theater, dans en muziek. Je geniet met je Lidkaart van een gratis drankje bij alle voorstellingen. Maximaal 2 drankjes per Lidkaart.
Letterenhuis
Het Letterenhuis is het literaire archief van en voor Vlaanderen. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2022.
Lumière
Lumière brengt een mooi gamma aan series en films op lumiereseries.com. Je kan er kiezen tussen losse aankoop of een fan-formule (abonnement). Dankzij je Lidkaart krijg je 10% korting.

 
MAS Antwerpen
Het MAS is een plek waar je naar de wereld, de stad en jezelf kijkt. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie. Geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2022.
Memorial Museum Passchendaele 1917
Ontdek in dit museum het verhaal van WO I en de Slag bij Passendale. Je krijgt ook een uitzonderlijke beleving van de loopgraven. Dankzij je Lidkaart krijg je 2 euro korting op de toegangsprijs voor max. 2 volwassenen.
M HKA
Het M HKA is een dynamische ontmoetingsplek voor kunst, kunstenaars en cultuurliefhebbers. Bezoek dit museum en geniet van 10% korting op alle boeken in de shop op vertoon van je Lidkaart.
Merodefestival
Muziek, erfgoed en natuur met elkaar verbinden, dàt doet het Merodefestival in het Hemelvaartweekend, maar ook doorheen het jaar met wondermooie concerten op prachtige locaties in het Merodegebied. Leden krijgen 2 euro korting per ticket. 
Musea Brugge
Op de 13 locaties van Musea Brugge valt er voor elke leeftijd wat te beleven. Je geniet van het reductietarief voor de permanente en tijdelijke expo's. Max. 2 tickets per Lidkaart.
Museum aan de IJzer
Het museum brengt het beklijvende verhaal van de Belgisch-Duitse confrontatie en de Vlaamse Ontvoogding tijdens WO I. Op vertoon van je Lidkaart betaal je 6 i.p.v. 8 euro voor max. 2 personen per Lidkaart.
Museum Mayer van den Bergh
Dit museum herbergt de bijzonder rijke en gevarieerde kunstcollectie van verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2022.
Museum voor Kunst en Geschiedenis
Maak een wereldreis door de geschiedenis! Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel herbergt duizenden kunstwerken en historische objecten. Je krijgt 10% korting in de shop met je Lidkaart (niet cumuleerbaar).


 
Museum Plantin-Moretus
In Museum Plantin-Moretus leer je alles over uitgeversfamilies Plantin en Moretus. Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets), met code DF_MUSEA_2022.
Museum Vleeshuis
In Museum Vleeshuis ontdek je met klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2022.
Mu.ZEE Oostende
Mu.ZEE beschikt over een uitzonderlijke collectie moderne en hedendaagse kunst van Belgische kunstenaars. Met je Lidkaart krijg je 10% korting in de museumwinkel voor Mu.ZEE publicaties en Mu.ZEE merchandising.
NAVIGO
In het NAVIGO-museum komt een potvis wonen! En dat is zo'n ingrijpende verandering dat het museum momenteel gesloten is. De opening is van het nieuwe museum is gepland in de loop van 2023.
Het nieuwstedelijk
Met je Lidkaart betaal je reductietarief op alle voorstellingen in Hasselt (De Nieuwe Zaal) en in Leuven (OPEK) voor max. 2 personen per Lidkaart.
NTGent
NTGent is een Europees stadstheater. Het is een plek voor creatie en reflectie, passie en emotie. Davidsfonds Lidkaarthouders krijgen een drankje bij eigen voorstellingen.
Orgel in Vlaanderen
Het Orgel in Vlaanderen wil jong en oud kennis laten maken met het orgel. Door heel wat evenementen leer je het orgel kennen vanuit een onverwachte hoek. Je krijgt 2,50 euro korting bij lidmaatschap en 1 + 1 cd gratis met je Lidkaart.
PARCUM
PARCUM is het museum voor religie, kunst en cultuur in de Abdij van Park in Leuven. Je geniet van 20% korting op een toegangsticket en op alle eigen tentoonstellingscatalogi met je Lidkaart.
 
Raversyde
De topattractie in dit Provinciedomein is de ATLANTIKWALL. Maar er valt nog heel wat meer te beleven! Met je Lidkaart kan je het domein aan reductietarief bezoeken (max. 2 personen per Lidkaart).
Red Star Line Museum
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2022.
Rubenshuis
In het Rubenshuis in Antwerpen ontdek je de vele facetten van Pieter Paul Rubens. Met je Lidkaart krijg je korting bij je online reservatie, geldig op het volwassenentarief (voor max. 2 tickets). Gebruik de code DF_MUSEA_2022.
STAM Gent
Het STAM is het Gentse stadsmuseum dat het verhaal van Gent brengt. Met je Davidsfonds Lidkaart heb je toegang tot het museum en de tijdelijke expo's aan reductietarief.
Stripgids
Stripgids is je vertrouwde en betrouwbare leidsman doorheen de wondere wereld van het stripverhaal. Davidsfonds Lidkaarthouders ontvangen een exclusief extraatje bij een abonnement.
Symfonieorkest Vlaanderen
Zestig gepassioneerde musici onder leiding van chef-dirigent Kristiina Poska: welkom bij Symfonieorkest Vlaanderen! 
Met je Lidkaart krijg je 10% korting op losse tickets in Concertgebouw Brugge en Paleis voor Schone Kunsten Brussel.
Texture
Texture geeft een realistich beeld van de linnen- en vlasnijverheid die aan de basis ligt van de economische ontwikkeling van de streek rond Kortrijk. Met je Lidkaart betaal je 4 i.p.v. 6 euro.
Toneelhuis
Sinds het aantreden van Guy Cassiers als artistiek leider heeft Toneelhuis zich ontwikkeld als een plek van het verschil. Je krijgt er 5 euro korting in rang A voor max. 2 pers. per Lidkaart. Alleen telefonisch te boeken via 03 224 88 44.
Westfront Nieuwpoort
In dit eigentijdse en interactieve bezoekerscentrum krijg je het verhaal van de onderwaterzetting in 1914. Tot 1 mei loopt de tijdelijke tentoonstelling Kamafront met nieuw werk van Kamagurka. Je krijgt 50% korting op een toegangsticket (max. 2 pers.).
Yper Museum
Het gloednieuwe Yper Museum laat je elf eeuwen Ieper en de Westhoek herbeleven. Ideaal voor gezinnen! Met je Lidkaart betaal je 5 i.p.v. 7 euro voor maximaal 2 personen per Lidkaart.
De Kleine Johannes
Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je 10% korting. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
De Brugse Boekhandel
Met je Davidsfonds Lidkaart krijg je 10% korting. Je kan er ook je Davidsfonds waardebonnen inwisselen voor Davidsfonds publicaties.
Nederland | Kröller-Müller Museum
Dit Nederlandse museum voor moderne en hedendaagse kunst huisvest onder andere de op één na grootste Van Goghcollectie ter wereld. Bij aankoop van een consumptie in het restaurant, krijg je een zoete lekkernij met je Lidkaart.
 
 
MOMU Antwerpen
MoMu herbergt de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode ter wereld. Met je Davidsfonds lidkaart krijg je 4 euro korting per ticket, geldig op het volwassenentarief van 12 euro (voor max. 2 tickets). Gebruik de code MOMUDF21.
 
Fleuramour Crystal & Flowers
Van 20 tot 22 mei presenteert Fleuramour — Crystal & Flowers sublieme bloemencreaties in Château du Val, nabij Luik. Enkel via de link in onze Cultuurnieuwsbrief bestel je je tickets aan voordeeltarief met 5 euro korting.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die embedded content bevat van sociale media. Dergelijke cookies van derden kunnen uw gebruik van deze website volgen. Als u doorgaat met gebruik van deze website, gaan we ervan uit dat u alle cookies op deze website graag ontvangt. U kunt echter uw cookie-instellingen op elk gewenst moment wijzigen door uw cookies voor dit domein te wissen.