Schoolbibbon

Schenk leesplezier met de schoolbibbon

Davidsfonds Schoolbibbon / boeken
Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert hun taalontwikkeling, zorgt voor ontspanning en vormt een uitlaatklep voor emoties. Toch gaat het leesniveau in Vlaanderen achteruit. Nieuwe boeken helpen om kinderen terug leesgoesting te geven. Helaas hebben heel wat scholen onvoldoende budget om kwaliteitsvolle nieuwe leesboeken aan te kopen. Jij kan helpen met de schoolbibbon.
Sticker SBB 3.jpg

De schoolbib-watte?

Die schoolbibbon, wat is dat nu eigenlijk? Heel simpel uitgelegd: met deze bon geef je leesplezier aan kinderen cadeau!

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Iedereen die dat wil kan een schoolbibbon (ter waarde van € 30) bestellen bij Davidsfonds. Als je nog een ledenbon van € 20 hebt, kan je die ook gebruiken bij je online bestelling.
  2. Die schoolbibbon geef je vervolgens cadeau aan een school naar keuze (of je laat je plaatselijke afdeling in jouw plaats een school uitkiezen).
  3. De school in kwestie wisselt de bon in voor boeken, die ze mogen kiezen uit het volledige Davidsfonds-aanbod.
  4. Tadaa! De school- en/of klasbibliotheek is aangevuld met toffe boeken, dankzij jou!

Bovendien krijgen scholen bij elke schijf van € 100 aan schoolbibbonnen er van ons nog een gratis boek bovenop.

SBB sticker 4.jpg

Hoe bestel je de schoolbibbon?

Je kan de bon op twee manieren bestellen:

  • Via je plaatselijke Davidsfonds-afdeling. Jij bestelt je bon bij hen en meer hoef je niet te doen. De Davidsfonds-vrijwilligers kiezen zelf een school waar ze mee samenwerken, en die krijgt de bon.
  • Of je kiest lekker zelf de school uit waaraan je de schoolbibbon wil geven. Nog beter zelfs: je kan de bon zelf gaan afgeven aan de school van jouw keuze! Zo zie je meteen de vrolijke snoetjes die jouw geschenk tevoorschijn tovert.
SBB - Nina en Leon.jpg

Wat vinden de kinderen zelf?

Wij gingen langs bij basisschool ‘t Klavertje in Bierbeek. De plaatselijke Davidsfonds-afdeling schonk hen het afgelopen jaar verschillende schoolbibbonnen. Nina en Leon (8 jaar) vertellen wat ze van de schoolbibbon en lezen vinden.


Nina: “Het is heel lief dat Davidsfonds-leden ons bonnen geven, want lezen is leuk! Bij spannende of interessante boeken, droom ik altijd een beetje weg.”


Leon: “Als ik lees, word ik rustig. Dus ik doe dat meestal als ik aan van alles denk, om mezelf terug rustig te maken. Zo krijg ik ook goede ideeën.”