Nieuws

Nieuws

Nieuws

 1. 6 september 2023

  Onze nieuwe cultuurgids nu ook online!

  Het cultuurjaar ’23-’24 gaat van start en dat betekent naar goede gewoonte: een nieuwe cultuurgids! Ontdek wat Davidsfonds komend cultuurjaar allemaal in petto heeft en omarm cultuur nóg meer!

  Lees meer over "Onze nieuwe cultuurgids nu ook online!"
 2. 6 september 2023

  Het Accent van juli en september

  Twee vliegen in één klap. We blikken graag even terug op Het Accent van juli én je ontdekt wat er in onze nieuwste septembereditie te beleven valt!

  Lees meer over "Het Accent van juli en september"
 3. 21 augustus 2023

  Vacature: Stafmedewerker Davidsfonds Academie

  Kom jij ons team versterken? 

  Zin in een uitdaging op het kruispunt van cultuur, vrijwilligersbegeleiding en projectmanagement? Dan is deze job bij Davidsfonds Academie op jouw lijf geschreven. Davidsfonds Academie maakt deel uit van Davidsfonds - een erkende organisatie in de socioculturele sector - en organiseert cursussen en evenementen in heel Vlaanderen en Brussel. We werken daarvoor samen met vakspecialisten en topsprekers, met verschillende partners en met enthousiaste vrijwilligers. Zie jij ook het plezier en het belang van levenslang leren en wil je daartoe je steentje bijdragen door onze afdelingen te helpen om de leerfunctie (officiële term uit het decreet voor sociaal-cultureel volwassenenwerk: het creëren van krachtige leeromgevingen) in hun werking te integreren?  Ben je bovendien een creatieve teamspeler? Dan is deze job dé uitdaging voor jou! 

  Lees meer over "Vacature: Stafmedewerker Davidsfonds Academie"
 4. 23 mei 2023

  Vers van de pers: Het Accent van mei

  We hopen dat je brievenbus groot genoeg is voor de huidige editie van het Davidsfonds ledenmagazine. Vijf Accenten om je leeshonger mee te stillen. Dat zijn vijf keer zoveel artikels over cultuur, geschiedenis, erfgoed en nog veel meer! Bekijk ze hier online, helemaal gratis.

  Vers van de pers: Het Accent van mei
  Lees meer over "Vers van de pers: Het Accent van mei"
 5. 16 april 2023

  Persbericht: Davidsfonds zet Junior Journalisten in de kijker

  Op zondag 16 april reikt Davidsfonds de prijzen uit voor de nationale laureaten van Junior Journalist. Over heel Vlaanderen en Brussel namen maar liefst 15.000 jongeren deel, van 10 tot en met 18 jaar. Hieruit selecteerden 120 lokale Davidsfonds-afdelingen tijdens een voorronde de sterkste inzendingen.

  Persbericht: Davidsfonds zet Junior Journalisten in de kijker
  Lees meer over "Persbericht: Davidsfonds zet Junior Journalisten in de kijker"
 6. 24 maart 2023

  Lezen over lezen: Davidsfonds presenteert Leest!

  De tweemaandelijkse ledenkrant van Davidsfonds mag ook in maart niet ontbreken. Maar naast Het Accent en Het Accent op Academie verschijnt deze lente ook voor het eerst het boekenmagazine Leest!

  Lezen over lezen: Davidsfonds presenteert Leest!
  Lees meer over "Lezen over lezen: Davidsfonds presenteert Leest!"
 7. 24 januari 2023

  Gratis Boon-boekenpakketten

  Vermeylenfonds en Davidsfonds slaan de handen in elkaar en hebben jouw hulp nodig. Organiseer jij een leeskring of heb je zin om er eentje te beginnen? Of wil je gewoon eenmalig een boek lezen en bespreken met gelijkgestemde zielen? Dan hebben wij iets voor jou, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

  Gratis Boon-boekenpakketten
  Lees meer over "Gratis Boon-boekenpakketten"
 8. 19 januari 2023

  Het verhaal van Vlaanderen

  In Het verhaal van Vlaanderen, een programma van VRT, duikt Tom Waes in 10 afleveringen onze geschiedenis in. Bijna tien uur aan Vlaamse geschiedenis die je beleeft vanop de eerste rij. Maar wist je dat je bij Davidsfonds die geschiedenis non-stop beleeft? Via cursussen, boeken en reizen nemen we je mee het verleden in en laten je proeven van diverse onderwerpen die je wat dichter bij je roots brengen. Ontdek het vooral zelf, aflevering per aflevering!

  Het verhaal van Vlaanderen
  Lees meer over "Het verhaal van Vlaanderen"
 9. 17 januari 2023

  Het Accent van januari

  De tweemaandelijkse ledenkrant van Davidsfonds mag ook in het nieuwe jaar niet ontbreken. Ontdek hier wat Het Accent van januari je allemaal te bieden heeft!

  Het Accent van januari
  Lees meer over "Het Accent van januari"