Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Op reis met Vlaamse meesters

Vandervelden JosNederlands
€ 29,99
Op voorraad
Op reis met Vlaamse meesters

Beschrijving

Locaties in Vlaanderen en Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden: die ontdek je in dit boek. Vaak zijn die plekken ook nu nog erg interessant. Dit boek vertelt het verhaal achter vijftig werken uit de Vlaamse schilderkunst van de laatste zeshonderd jaar.

James Ensor hoorde en schilderde de feestmuziek op de hoek van de Vlaanderen straat in Oostende. Xavier De Cock zag nog koeien in de zompige modder van de nu drukke Meersstraat in Gent. Pieter Breugel aanschouwde hoe de drie blinden voorbij schuifelden voor de kerk van Sint Anna­-Pede. Fernand Khnopff zag Brugge op zijn mooist in het spiegelende water. En Peter Paul Rubens vond eindelijk zijn schilders­ én familiegeluk in het Brabantse Perk. Stuk voor stuk weergaloze schilderijen om te ontdekken of te herontdekken dus.

Bij elk schilderij schetst Jos Vandervelden het cultuurhistorische verhaal. Hij voert je langs de stedelijke ontwikkelingen in de middeleeuwen, de industriële vooruitgang, de natievorming van België en de oorlogen.

Alexander Dumarey, fotograaf en fotojournalist bij VRT NWS, maakte de beelden van de schilderlocaties zoals ze er nu bij liggen: in hun essentie, zonder opsmuk, zonder oordeel.

Tot slot krijg je bij elke locatie een handvol tips voor een bezoek aan historische monumenten, culturele bezienswaardigheden en waardevolle natuurgebieden in de omgeving. Op reis met Vlaamse meesters is hét boek voor de kunst- en uitstapjesliefhebber!

Klik hier voor een voorsmaakje.

Op reis met Vlaamse meesters - Vijftig 'schilderachtige' plekken vroeger en nu

Davidsfonds / Zachte kaft - 224 p. / 17 x 22 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
224

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 22 cm