Ontdek onze nieuwe webinars

webinar.webp

Ontdek onze nieuwe webinars

Gepubliceerd door Davidsfonds op 9 april 2021

Heb jij al deelgenomen aan een webinar? Sinds september voegden we deze nieuwe formule toe aan het aanbod van Davidsfonds Academie. Net zoals een cursus of lezing op locatie luister je live naar wat de docent vertelt, alleen zit je achter je computer. Een ideale manier om in coronatijden toch cultuur te beleven. Zin gekregen om eentje te volgen? Er staan vier zeer interessante webinars op de planning voor april. Ontdek ze hier!

Tekst: Marjolein Goris

100 jaar Roger Raveel

Dit jaar zou Roger Raveel 100 jaar worden. Een ideaal moment om meer te weten te komen over deze kunstschilder. Ann Geeraerts van BOZAR vertelt je in de eerste sessie alles over het leven en werk van Raveel. Tijdens de tweede sessie neemt een gids je digitaal en interactief mee doorheen de tentoonstelling ‘Roger Raveel een retrospectieve’.

Met Ann Geeraerts, Curatorial Project Coordinator bij BOZAR
Dinsdag 20 en 27 april van 19.30 tot 21 uur
Inschrijven voor 25 euro / 22 euro (met Davidsfonds Lidkaart)

Klik hier om je in te schrijven.

Tip: Leer nog meer over Raveel tijdens De Zomerzoektocht van 21 juni tot 21 september! Binnenkort vind je meer info op de website dezomerzoektocht.be .
Extra: Met je Davidsfonds Lidkaart geniet je twee euro korting bij de expo’s van BOZAR.

De geschiedenis van kampen

Christophe Busch vertelt je alles wat je moet weten over kampen in het verleden. Niet alleen over de kampen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook die van de kolonisatie. Wat kan de geschiedenis van kampen ons leren? Ontdek het tijdens het webinar!

Met Christophe Busch, directeur van het Hannah Arendt Instituut
Woensdag 21 en 28 april van 14 tot 15.30 uur
Inschrijven voor 25 euro / 22 euro (met Davidsfonds Lidkaart)

Klik hier om je in te schrijven.

Tip:  Op woensdag 5 mei lichten kunstenaars Anton Kusters en Ruben Samama hun ‘Blues Skies Project’ toe in Genk. Deze installatie verbeeldt het trauma van duizenden gevangenen uit de nazi-kampen. Klik hier voor meer informatie.
Tip: Ga op herinneringsreis naar Auschwitz en Krakau met Davidsfonds Cultuurreizen. Bezoek het beruchtste concentratiekamp van de Tweede Oorlog en plaatsen waar amper toeristen komen. Klik hier voor meer info over de reis.

Wat is een meesterwerk? Reflecteren over kunst

Tijdens dit webinar ontdek je twaalf meesterwerken uit diverse tijdperken, continenten en disciplines. Vergelijkingen van identieke thema’s, gebracht door verschillende kunstenaars spreken boekdelen. Christiane Struyven reflecteert samen met jou over de kwaliteit en relevantie van meesterwerken, ongeacht hun herkomst in tijd of plaats.

Met Christiane Struyven, gids bij BOZAR Donderdag 22 april van 19.30 tot 21 uur
Inschrijven voor 15 euro

Klik hier om je in te schrijven.
Extra: Met je Davidsfonds Lidkaart geniet je van tal van kortingen bij cultuurhuizen over heel Vlaanderen en Brussel. Ontdek meesterwerken over heel ons land met onze cultuurpartners. Ontdek de kortingen hier.

Kinderen van de Renaissance met Hof van Busleyden

Filips De Schone, Margaretha van Oostenrijk, Karel V. Ze werden allemaal klaargestoomd voor hun rol als toekomstige koning of koningin in hofstad Mechelen. Grote kunstenaars zoals Jan Grossart maakte van deze vorstenkinderen portretten. Samuel Mareel vertelt je in een tweedelig webinar alles over deze portretten en de geschiedenis van de prinselijke opvoeding in Mechelen.

Met Samuel Mareel, curator van Museum Hof van Busleyden
Maandag 26 april en 3 mei van 14 tot 15.30 uur
Inschrijven voor 37 euro / 32 euro (met Davidsfonds Lidkaart)

Klik hier om je in te schrijven.

Extra: Je krijgt een voucher om individueel de tentoonstelling ‘Kinderen van de renaissance’ in het Museum Hof van Busleyden te bezoeken.
Tip: Treed in het spoor van Margaretha van Oostenrijk tijdens de cultuurreis naar Noord- Frankrijk. Klik hier voor meer informatie over de reis.

Ontdek het hele aanbod van e-cursussen en webinars nu op davidsfondsacademie.be!

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen