Getuigenissen 37ste Zomerzoektocht (deel 2)

Getuigenissen 37ste Zomerzoektocht (deel 2)

De leukste zoektocht van het land draait op volle toeren.

Gepubliceerd door Davidsfonds op 24 juli 2023

Al meer dan een maand trekken jong en oud naar Roeselare en Zonnebeke om zich onder te dompelen in nieuwe kennis, doordachte vragen en smakelijke horecamomenten. Deze enthousiastelingen gingen je voor en nodigen je uit om hun voetsporen te stappen:

Voor de Goyvaerts-clan is de zomerzoektocht een familietraditie

“Niet de prijs is het belangrijkste, wel de ervaring”

Het zijn twee van de schoondochters die we het eerst in de gaten hebben in de Roeselaarse Ooststraat. “De rest van onze groep is nogal fanatiek,” wijzen Martine en Jeanneke naar de andere vijf familieleden verderop, “die laten zich niet afleiden en zijn intussen de antwoorden op de fotovraag aan het zoeken.” Mater familias Monique Moors legt uit: “Met mijn drie zonen en hun partners nemen we sinds jaar en dag deel aan de zoektocht. We leerden die kennen via mijn man zaliger, die voorzitter was van Davidsfonds Oostende. We doen dit nu al zo lang samen dat het echt een traditie is geworden waar we elk jaar naar uitkijken.”

“De zomerzoektocht is de ideale activiteit om samen te doen”, knikken broers Diederik, Maarten en Koen. “Zo leer je een stad op een originele en speelse manier kennen. Het is een activiteit voor jong en oud – met onze zoon namen we in het verleden deel aan de familiezoektocht. Onze familie mocht al meermaals een prijs in ontvangst nemen, maar eigenlijk is dat verre van het belangrijkste. Niet de prijs is onze drijfveer, wel de ervaring.”

ZZ Familie Goyvaerts - Martine, Jeanneke, Maarten, Koen, Nicole, Diederik, Monique

 

Jos en Mitsi komen helemaal vanuit Lommel voor drie dagen zoektochtplezier

“Op een originele manier nieuwe plekken leren kennen”

“Het is dit jaar waarschijnlijk de achtste keer dat mijn man Jos (74) en ik deelnemen”, steekt Mitsi (69) van wal. “Als je dit een keer hebt gedaan, wil je dat blijven doen. We hebben dit jaar per ongeluk ook de familiezoektocht gekocht, maar dat geeft niks. Straks doen we die zoektocht dus ook nog, in de hoop nog wat antwoorden voor de klassieke zoektocht tegen te komen. De zomerzoektocht draait voor ons puur rond amusement, niet rond prijzen winnen. Meestal sturen we onze antwoorden zelfs niet in. (lacht) Het plezier om een stad tot in de details te leren kennen via boeiende vragen, is voor ons de grootste win.”

ZZ Jos en Mitsi (1)

 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen