6 activiteiten die deze zomer onvergetelijk maken

cover zomeractiviteiten

6 activiteiten die deze zomer onvergetelijk maken

Gepubliceerd door Davidsfonds op 2 juli 2022

De zomervakantie begint, eindelijk heb je tijd om alles te doen waar je anders geen tijd voor hebt. Wij geven je alle inspiratie die je nodig hebt om je zomer onvergetelijk te maken!

Tekst: Marjolein Goris

1. De leukste Zomerzoektocht in Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau

Met de Zomerzoektocht ontdek je ieder jaar een nieuwe streek en kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen! Deze zomer strijkt de zoektocht neer in het land van Mark en Merkske. Oftewel in de prachtige Kempen van Hoogstraten en Merksplas en in het grensgebied Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Je kan kiezen uit twee soorten zoektochten: een familiezoektocht die leuk is voor het hele gezin, of een klassieke zoektocht die net dat ietsje meer pit heeft voor echte speurneuzen.

(c) Jan Crab

Bovendien krijg je bij ieder zoektochtpakket een gratis streekgids. Daarin nemen vijf bekende Vlamingen (Guido Belcanto, Lieven Van Gils, Thibault Christiaensen, Paul en Katelijne Stoffels-Bruurs) en één bekende Nederlander (Cesar Zuiderwijk) je mee doorheen het land van Mark en Merkske!

(c) Jan Crab
(c) Jan Crab
(c) Jan Crab
(c) Jan Crab
(c) Jan Crab

2. Bijleren met een zomercursus van Davidsfonds Academie

Wil je genieten van prachtige muziekfestivals en toptentoonstellingen, bijleren over geschiedenis en tegelijkertijd nieuwe streken ontdekken? Davidsfonds Academie verzorgt het hele jaar door cursussen over heel Vlaanderen en Brussel. Experten maken je wegwijs in verschillende onderwerpen. Ook in de zomer hebben we een verrassend aanbod cursussen klaarstaan, met o.a. grote muziekfestivaltoppers zoals Intra Muros Festival, Laus Polyphoniae en MA Festival. Surf snel naar davidsfondsacademie.be om het aanbod te ontdekken.

(c) Intra Muros Festival
MA Festival (c) Alban Van Wassenhove
MA Festival (c) Mirjam Devriendt

3. Lekker ontspannen met een boek

Hangt jouw hangmat al klaar? En je verfrissende drankje staat op je te wachten? Parasol juist afgesteld? Dan ben je helemaal klaar om lekker te ontspannen met een boek! We geven hier al enkele van onze toppers mee die je ongetwijfeld wil lezen deze zomer.

Boerenpsalm van Felix Timmermans

Adrien de Gerlache – de biografie van Jozef Verlinden

Kind van Aleppo van Wajih Rayyan

4. Je volgende cultuurreis plannen

Je hebt vast al wel een zomerreis geboekt, maar reizen doet… dromen over de volgende reis! Davidsfonds Cultuurreizen organiseert samen met Omnia Travel groepsreizen in binnen-en buitenland. Ontdek het hele aanbod.

Het mooie aan het hele verhaal? Je geniet zorgeloos van een vakantie waarbij je nieuwe landen, talen en culturen ontdekt. Daarbij wordt de CO2 die je bij iedere cultuurreis uitstoot, door de bus, de trein of het vliegtuig te nemen, gecompenseerd door een samenwerking met de organisatie Greenlogic. Meer info over het project.

5. Meedoen met een zomeractiviteit van onze afdelingen

Onze Davidsfonds-vrijwilligers organiseren ook allerlei zomeractiviteiten en kleinere zoektochten in hun buurt. Maak je graag een geocachewandeling met Davidsfonds Ieper, of ga je liever naar de dialectenmis van Davidsfonds Boezinge? Surf naar davidsfonds.be om alle activiteiten in je buurt te ontdekken.

6. Op bezoek bij één van onze partners

Of bezoek je liever een museum? Er is niets zo leerrijk als met je familie of vrienden een uitstapje te plannen. Bovendien is het in vele musea frisser dan buiten in de hitte. Van een win-win gesproken! Met je Davidsfonds-lidkaart geniet je bij tal van cultuurhuizen over heel Vlaanderen en Brussel korting. Je vindt het overzicht op onze website.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen