Topper uit de Davidsfonds Cultuurgids: ‘Het geheime leven van dieren’ van Peter Wohlleben

banner-toppers-blog.webp

Topper uit de Davidsfonds Cultuurgids: ‘Het geheime leven van dieren’ van Peter Wohlleben

Gepubliceerd door Davidsfonds op 11 december 2020

In de nieuwe Davidsfonds Cultuurgids vind je meer dan 200 boeken en cd’s waarmee je de Davidsfonds Lidkaart kunt aanvragen om een jaar lang voordelig van cultuur te genieten. In de gids lichten we 5 toppers uit. 5 boeken die een bijzonder verhaal vertellen. Topper 5 is het jeugdboek Het geheime leven van dieren van Peter Wohlleben. Uitgever Veerle Moureau vertelt er graag meer over.

Tekst: Lotte De Snijder

Waarom zijn regenwormen bang voor regen? Kunnen vissen met elkaar praten? Hoeveel vrienden heeft een vleermuis? Iedereen weet wat een rups is, of een vos, of een eekhoorn. Maar niet iedereen weet dat die ‘doodgewone’ dieren vaak een verrassend leven leiden. Dit boek neemt je mee op een spannende ontdekkingstocht door bos, park, sloot en veld. En je kunt zelfs op safari in de achtertuin, of gewoon bij jou in de straat. Want ook daar valt veel te ontdekken! Een boek vol natuurweetjes en -activiteiten, geschreven door boswachter Peter Wohlleben.

Uitgever Veerle Moureau vertelt graag waarom het boek zo’n aanrader is voor kinderen én volwassenen

“Op een heel gevarieerde manier vertelt Peter Wohlleben over het leven van dieren. Elf thema’s komen aan bod, zoals dieren in je eigen omgeving, dierentaal, dieren en hun voeding en dierenbaby’s. Per thema vind je informatie op kindermaat, maar ook proefjes, quizvragen en bijzondere weetjes. Genoeg om elk kind te prikkelen om de natuur in te gaan. Wist je dat dieren kunnen lachen, dat ze elkaar helpen als ze het moeilijk hebben, dat sommige dieren blij zijn als ze vrienden zien en dat elk dier zijn lievelingseten heeft? Met dit boek in de hand kun je samen met je kind de dierenwereld ontdekken.”

“Uit onderzoek blijkt dat de natuur een heel positief effect heeft op kinderen: buitenspelers zijn minder snel ziek en slapen beter. Spelen in de natuur stimuleert de creativiteit van kinderen, zet hen aan tot bewegen en helpt mentale barrières en angsten te overwinnen. Veel buiten spelen brengt kinderen tot rust. Laat dit boek een aanzet zijn om wat meer naar buiten te trekken. Laat kinderen zoveel mogelijk zelf de proefjes uitvoeren, maar help hen wel een handje wanneer er geboord of gezaagd moet worden. Aan de hand van de quizvragen in het boek kun je de opgedane kennis spelenderwijs testen.”

Ook de pers is enthousiast over het boek

“Verrassend kinderboek over de natuur in bos, sloot en achtertuin!” – Kinderboeken.nl

“Een fijn en leerzaam boek voor kinderen die graag lezen en van de natuur houden.” – NBD Biblion

“Op een begrijpelijke en onderhoudende manier brengt de auteur kennis over, rapporteert hij over zijn eigen ervaringen en vertelt hij fascinerende feiten. De anekdotische opbouw en bondige schrijfstijl maken het boek enerzijds niet te zwaar en zorgen er anderzijds voor dat het niet in een ruk uit te lezen is, wat uren ontdekkingsplezier verzekert.” – Mappalibri

Alle info over het boek vind je hier.
Ontdek ook de andere toppers uit de Davidsfonds Cultuurgids:

Doorblader of download hier de Davidsfonds Cultuurgids voor meer dan 200 boeiende boeken.

Dit delen:

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen