6 cadeautips voor Kerstmis en Nieuwjaar

cadeautips 2017.webp

6 cadeautips voor Kerstmis en Nieuwjaar

Gepubliceerd door Davidsfonds op 12 december 2017

Pakjestijd, want Kerstmis en Nieuwjaar komen eraan. Hoera! Of help? Want misschien heb je wel last van pakjesstress. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken: wij geven je graag 6 cadeautips voor onder de kerstboom. En er is voor ieder wat wils: voor dromers,  geschiedenisfanaten, jong en oud … Wat is jouw favoriet?

1. Voor elke cultuurliefhebber: het Davidsdoosje

Met het Davidsdoosje geef je een jaar lang cultuurpret cadeau, en zelfs meer dan dat. Het geschenkdoosje zit boordevol culturele voordelen en verrassende extraatjes:

 • met de Davidsfonds Cultuurkaart geef je het hele jaar lang culturele voordelen in Vlaanderen cadeau, zoals korting op al onze evenementen, cursussen, reizen en boeken, een gratis magazine boordevol cultuur, kortingen bij de grootste Vlaamse cultuurhuizen en maandelijkse nieuwsbrieven met uitzonderlijke wedstrijden en voordelenDavidsdoosjezonderwit
 • met de waardebonnen van onze cultuurpartners schenk je bovenop het standaard Davidsfonds voordeel nog leuke extra’s:
  • gratis sokken in het Rubenshuis
  • een linnen draagtas met gadgets in M HKA
  • een gratis audiogids in het STAM
  • 1 + 1 ticket gratis bij AMUZ
  • korting op het belevingsparcours in Concertgebouw Brugge
  • 50% korting op een Lumière-serie

INFO Je kan het Davidsdoosje hier bestellen.

2. Voor fans van Vlaamse geschiedenis: Landlopers

Landlopers‘Je hebt toch wel geld op zak?’ Wie opgroeide in het Vlaanderen van de 20ste eeuw heeft het zijn ouders weleens horen vragen. Tot 1993 was er een strikte wet op de landloperij. Iedereen die zich op straat begaf zonder voldoende geld om een brood te kopen, kon worden opgepakt en veroordeeld. De vele armen, vagebonden, deserteurs, alcoholisten of simpelen van geest kwamen zo terecht in de kolonies van Wortel en Merksplas. Landlopers schetst hun relaas, een alternatieve sociale geschiedenis van de voorbije 200 jaar.

INFO Landlopers van Toon Horsten telt 320 pagina’s en kost 29,99 euro. Je kan het boek hier bestellen.

3. Voor wie graag spannende verhalen leest: Stille mannen

Welk geheim woekert al jaren in de familie? Om dat raadsel op te helderen gingen vaderStille mannen Willy en zoon Steven Bogaerts samen op zoek. Hun bevindingen schreven ze neer in een spannende roman. Stille mannen gaat over een mysterie dat al jarenlang een familie omknelt en verstikt. Het hoofdpersonage raakt verwikkeld in perverse spelletjes en komt tot onthutsende ontdekkingen die zijn leven overhoop halen. Zal hij zich kunnen losmaken uit het verstikkende web van zijn familie?

INFO Stille mannen van Willy en Steven Bogaerts telt 286 pagina’s en kost 24,99 euro. Je kan het boek hier bestellen.

4. Voor fans van cultuurgeschiedenis: Koning Artur in meervoud

koning artur

Koning Artur en zijn entourage behoren tot de populairste figuren uit de wereldliteratuur. Camelot, Excalibur, Merlijn de tovenaar, Lancelot en Guinevere, Tristan en Isolde: de namen klinken als klokken. In het boek Koning Artur in meervoud neemt Jozef Janssens je mee op een reis door de cultuurgeschiedenis. Hij voert je ook naar de klippen van Cornwall, de bergen van Wales, het Bretoense binnenland, Stonehenge en vele andere plaatsen waar een zweem van mysterie hangt.

INFO Koning Artur in meervoud van Jozef Janssens telt 256 pagina’s en kost 39,99 euro. Je kan het boek hier bestellen.

5. Voor iedereen die het graag gezellig maakt: Een kerstman voor Findus

Een kerstman voor Findus

Eindelijk is er weer een herdruk van Een kerstman voor Findus, het sfeervolle kerstverhaal uit de populaire Pettson-reeks. Pettson en Findus bereiden zich voor op Kerstmis. Findus heeft gehoord dat de kerstman pakjes brengt, dus wil hij dat ook. Om aan die wens te voldoen bouwt Pettson een ingewikkelde kerstmanmachine. Findus merkt daar niets van: hij is helemaal in de ban van de kerstman. Als het eindelijk kerstavond is, is het echter Pettson die verrast wordt.

INFO Een kerstman voor Findus van Sven Nordqvist telt 130 pagina’s en kost 17,99 euro. Je kan het boek hier bestellen.

6. Voor dromers en sprookjesliefhebbers: Twintig parels. Verhalen uit Duizend-en-een-nacht

Twintig parels

De eeuwenoude oosterse vertellingen van Duizend-en-een-nacht fascineren de westerse mens al sinds de achttiende eeuw. Ze bevatten dan ook een kleurrijke, vaak verbluffende mengeling van erotiek, sprookjesachtige elementen, humor, springerige fantasie, tragiek, magie, poëzie, avontuur, heldensages, dierenfabels, liefdesromances, reisverhalen en schelmenliteratuur. Ze creëren een veelvormige, onvoorspelbare wereld vol verrassingen.

INFO Twintig parels. Verhalen uit Duizend-en-een-nacht telt 222 pagina’s en kost 24,99 euro. Je kan het boek hier bestellen.

___

TIP: Als je een van bovenstaande geschenken nog voor de feestdagen wil ontvangen, bestel je best vóór dinsdag 19 december 2017. Veel succes tijdens de cadeautjesjacht!

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen