Wie wint de 37ste Davidsfonds Zomerzoektocht in Roeselare en Zonnebeke?

Prijsuitreiking Zomerzoektocht.jpg

Wie wint de 37ste Davidsfonds Zomerzoektocht in Roeselare en Zonnebeke?

Gepubliceerd door Davidsfonds op 9 oktober 2023

Met genoegen maakt Davidsfonds de winnaars van de 37ste editie van de Zomerzoektocht bekend. Dit jaar lokte de zoektocht circa 21.000 deelnemers naar Roeselare en Zonnebeke. Afgelopen zaterdag vond de prijsuitreiking plaats in Passendale.

21.000 deelnemers

Ondanks het wisselvallige zomerweer kon de Zomerzoektocht op circa 21.000 deelnemers rekenen. Kris Opdedrynck, algemeen directeur van Davidsfonds, benadrukte het succes van het evenement als een mooie gelegenheid om mensen samen te brengen en cultuur te laten beleven.

Begeerd prijzenpakket

Op zaterdag 7 oktober 2023 werden de winnaars bekend gemaakt op de prijsuitreiking in Passendale. Zoals in voorgaande jaren, waren er ook dit jaar weer twee zoektochten: de klassieke zoektocht en de familiezoektocht. Alle deelnemers konden hun antwoorden insturen en vervolgens werden er zes winnaars geselecteerd.

Ruben Maes uit Verrebroek veroverde de eerste plaats in de klassieke zoektocht, terwijl de eerste plaats van de familiezoektocht naar de familie Matton uit Merelbeke ging. De tweede en derde plaats in de familiezoektocht waren voor Rita Lefebvre uit Zwevegem, en Luc Vanzieleghem uit Langemark. Bij de klassieke zoektocht waren de tweede en derde plaats respectievelijk voor Liliane Reniers uit Rotselaar en het duo Fien Oosterlinck en Hilde Deklerck uit Heist-op-den-Berg.

De zes gelukkige winnaars werden verwend met prijzen zoals lokale specialiteiten, boeken, een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen, een fotoshoot, een Green Egg, en overnachtingen in het Park Hotel, R&Breakfast of De Bonte Os.

Roeselare en Zonnebeke

De 37ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht ging door in Zonnebeke en Roeselare. De Zomerzoektocht bood deelnemers de mogelijkheid om het verleden en heden van dit deel in West-Vlaanderen te verkennen via drie aangegeven wandelroutes, gevuld met boeiende feiten en uitdagende vragen.

Groepjes enthousiaste deelnemers doorkruisten de beide centra, het Zonnebeekse Kasteeldomein en Roeselaarse Krottegem. Joachim Jonckheere, schepen van Zonnebeke, en Matthijs Samyn, schepen van Roeselare, deelden hun vreugde over het spektakel dat de Davidsfonds Zomerzoektocht teweegbracht in hun gemeenten.

Juiste antwoorden zoektocht

De juiste antwoorden van de Zomerzoektocht 2023 zijn vanaf nu terug te vinden via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen