‘Tussen de Soep en de Feiten’

Tussen de soep en de feiten 2

‘Tussen de Soep en de Feiten’

Een verrijkende middagpauze

Gepubliceerd door Davidsfonds op 25 september 2023

Midden op de dag, wanneer je energie begint te dalen en je maag begint te rommelen, is er niets zo verkwikkend als een warme kom soep en een dosis intellectuele stimulatie. Dat is precies wat je kunt verwachten bij 'Tussen de Soep en de Feiten'. Deze maandelijkse bijeenkomst brengt boeiende sprekers samen die actuele thema's onder de loep nemen, allemaal vanuit een Brusselse invalshoek. Maar het beste van alles? Je krijgt niet alleen voedsel voor lichaam en geest, maar ook de kans om actief deel te nemen aan de discussie.

Wat is 'Tussen de Soep en de Feiten'?

'Tussen de Soep en de Feiten' is een bijzonder evenement dat in het hart van Brussel plaatsvindt. Elke eerste dinsdag van de maand kun je genieten van een welverdiende middagpauze in Muntpunt, waar je wordt verwelkomd met een heerlijke kom vegetarische soep, verzorgd door Atelier Groot Eiland. Terwijl je geniet van deze hartverwarmende lekkernij, maak je je klaar voor een boeiende lezing over actuele onderwerpen.

Het unieke aan 'Tussen de Soep en de Feiten' is dat de sprekers pas enkele weken van tevoren worden aangekondigd. Dit houdt het evenement relevant, aangezien de sprekers inspelen op de actualiteit. Via https://muntpunt.be/tussen-de-soep-en-de-feiten blijf je op de hoogte van de interessante onderwerpen die op het programma zullen staan.

Diverse reeks sprekers

Wat 'Tussen de Soep en de Feiten' echt bijzonder maakt, is de diverse reeks sprekers die je kunt verwachten. Deze deskundigen en visionairs brengen een schat aan kennis en ervaring mee naar de tafel. De sprekers zijn zorgvuldig geselecteerd om actuele kwesties aan te pakken en je te inspireren met nieuwe inzichten. Hierbij degenen die alvast zijn aangekondigd voor de komende edities:

Praktische informatie

  • Elke eerste dinsdag van de maand, van 12:00 tot 13:30.
  • Je bent welkom vanaf 12:00 om te genieten van een kom vegetarische soep, geserveerd door Atelier Groot Eiland. De spreker begint om 12:30.
  • Het evenement vindt plaats in Agora Muntpunt (Muntpunt (Agora 0), Munt 6, 1000 Brussel).
  • De toegang is gratis.
  • Inschrijven wordt aanbevolen, maar is niet verplicht, dus je kunt flexibel beslissen of je wilt deelnemen.

'Tussen de Soep en de Feiten' is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder Brussels Academy, CCV, Citizenne, Davidsfonds, huisvandeMens, Humanistisch Verbond, Internationaal Comité, Masereelfonds, Muntpunt, Odisee, Vermeylenfonds en Willemsfonds.

Kortom, 'Tussen de Soep en de Feiten' is een boeiend evenement voor iedereen die op zoek is naar een beetje intellectuele prikkeling tijdens de lunchpauze. Samen met onze partners creëren we een uitnodigende omgeving waar je je kunt voeden met zowel kennis als heerlijke soep, en waar je de kans krijgt om te participeren in de discussie over de meest dringende kwesties van vandaag. Zorg ervoor dat je je inschrijft en je middagpauzes in Muntpunt reserveert voor deze verrijkende ervaring. Tot ziens tussen de soep en de feiten!

Illustratie: Pieter Van Eenoge

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen