Voor jou getest: de Zomerzoektocht als teambuilding

Zomerzoektocht teambuilding.webp

Voor jou getest: de Zomerzoektocht als teambuilding

Gepubliceerd door Davidsfonds op 27 augustus 2021

Eindelijk zijn je collega’s terug uit vakantie. Na het lange thuiswerken, wordt het tijd om terug samen iets met hen te gaan doen. Maar wat? Wat dacht je van een leuke Zomerzoektocht gecombineerd met een andere creatieve activiteit? De collega’s van Davidsfonds trokken zelf naar Zulte en probeerden de teambuilding bij de Zomerzoektocht voor je uit. Het resultaat: een geslaagde dag met het beste team!

Tekst: Laura Huygen

Rustig opwarmen

Davidsfonds team in Zulte: klaar voor de teambuilding, met prachtig uitzicht op het kerkje van Zulte en de rivier de Leie.

Na maanden van thuiswerken was het echt iets om naar uit te kijken: dat dagje weg met de collega’s. Voor dag en dauw vertrokken we, vanuit alle hoeken van het land. Er werd gecarpoold vanuit Leuven, Limburg, Antwerpen en Gent, allen richting eindbestemming Zulte. Eenmaal daar aangekomen verzamelden we op de parking. De sfeer zat meteen goed. Nieuwe collega’s zagen eindelijk iedereen eens in het echt, gezellig babbelen ging nu ook eens buiten een Teams-meeting om, zonder een scherm en heel wat kilometers tussen ons. Daarbij werden we extra in de watten gelegd, want er was een ontbijtje voorzien door de personeelskring. Opvouwbare tafeltjes boden plaats aan koffiekoeken, sapjes, thee en koffie … Ideaal om rustig wakker te worden en bij te praten, wachtend op de laatsten.

De pixels van ons team

Zodra iedereen gearriveerd en verzadigd was, trokken we in een lange, vrolijke stoet richting het centrum van Zulte. Daar, op het pleintje naast de kerk en het water van de Leie, stond onze eerste activiteit ons al op te wachten. Tijd om te pixel painten! Maar tja, wat was dat nu eigenlijk? We deelden ons op in groepjes van twee of drie personen en kregen per groepje een canvasdoek. De opdracht: bedenk met je groepje iets dat past bij je bedrijf, hoe simpeler, hoe beter, en werk dat uit op je canvas. Zo gezegd, zo gedaan. Iedereen ging meteen ijverig aan de slag, op bankjes of op de grond, de één al wat abstracter dan de ander. Eerst het concept schetsen, en daarna: schilderen! En dat allemaal in open lucht.

Davidsfonds team in actie: in groepjes beschilderde iedereen een canvas, van wat wij vonden waar onze organisatie voor staat.

Op het einde werden alle canvassen samen gelegd, zodat ze één groot geheel vormden. We gaven een woordje uitleg bij onze kunstwerkjes, zodat iedereen mee was met wat we bedoelden met al die abstractie, en daar lagen ze dan: alle interpretaties en invullingen bij Davidsfonds. Om je er iets bij voor te stellen: er lag een schilderij van een brug, van een Aziatische tempel en een kerk die samen het Yin en Yang symbool vormden, van boeken en letters, van een kleurrijke vogel en van een enorme hoorn. Alles kan en alles mag, mooi op zijn eigen manier. En het allerbelangrijkste: iedereen had zich kostelijk geamuseerd. De schilderijtjes namen we mee, om op te hangen in ons kantoor. Dat is dus pixel painten: ieder maakt een deel, maar al die delen samen vormen een geheel, zoals de pixels van je beeldscherm.

Het afgewerkte pixel schilderij van de trotse bende

Zoeken in het groen

Met onze nieuwe kunstwerken op zak voerden onze hongerige magen ons naar een gezellig restaurantje, een beetje verder. De zon hadden we niet mee, maar de temperatuur was aangenaam en het regende niet, dus konden we buiten lunchen. Fijn praten en lekker eten, meer heeft een mens niet nodig op een middag.

Lekker lokaal eten, daar knapt een mens van op.

Toen alle maagjes gevuld waren, trokken we onze stapschoenen aan. Tijd om de zoektocht te doen! Opnieuw splitsten we ons op in groepjes, van vier of vijf (of meer of minder) mensen. Enkele groepjes gingen de familiezoektocht doen (die leuk is voor het hele gezin), de rest deed de klassieke zoektocht. Met onze vragenbundels in de hand trokken we eropuit. We volgden de aanwijzingen in het boekje, die ons de weg wezen, en tussendoor hielden we onze ogen open voor de antwoorden op de vragen. Of sommigen van ons toch. Ik spreek voor mijn eigen groepje als ik zeg dat wij, de dames, naarstig op zoek gingen naar de oplossingen, terwijl de heren even naarstig de voetbaluitslagen aan het bespreken waren. Al hebben ze hier en daar toch ook een bijdrage geleverd. Over de inhoud van de vragen laat ik natuurlijk niets los (geen spoilers), maar het was een fijne zoektocht. De route was rustig, groen en mooi, langs de velden, langs het water en een beetje door Zulte centrum. Met de veerboot de Leie oversteken was alvast een avontuur dat de moeite waard is.

Davidsfonds team op avontuur tijdens de zoektocht in Zulte!

Als eerste groepje dat klaar was met de (klassieke!) zoektocht, zetten we ons neer op een terrasje, op hetzelfde pleintje waar we de pixel painting deden. Terwijl de andere groepjes druppelsgewijs ook toestroomden, genoten we van een verfrissend drankje in het zonnetje dat ondertussen wél tevoorschijn was gekropen en naast het kabbelende Leiewater. De perfecte afsluiter van een heerlijke dag.

Heerlijk uitblazen en alvast een drankje bestellen terwijl we onze antwoorden nalezen.

Ook voor jou!

Wist je dat… De Zomerzoektocht nog tot 21 september loopt? Maar geen nood als je graag nadien met je team nog op onze teambuilding wil gaan. Speciaal voor jou kunnen we de datum verlengen, laat het ons gerust weten in je offerteaanvraag. Ken je Zulte al op je duimpje? Doe de Zomerzoektocht dan in Gent, waar we ook een verrassend leuk teambuildingsaanbod voor je hebben klaarstaan!

En pixel painten is slechts een van de opties. Er is ruime keuze tussen verschillende culinaire of artistieke activiteiten, gaande van een workshop graffiti of een rondleiding door het atelier van Roger Raveel tot gezellig rondrijden met een Vespa en je eigen chocolade maken. Alles, van vertrek tot aankomst, lunch inbegrepen, is op maat van jou en je collega’s.

Bekijk ons aanbod en vraag je offerte aan op https://www.dezomerzoektocht.be/10/bedrijven . De onvergetelijke dag samen garanderen we je.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen