4 manieren om de Nachten van de Geschiedenis te beleven

facebook-banner-nachten-vd-geschiedenis-2.webp

4 manieren om de Nachten van de Geschiedenis te beleven

Gepubliceerd door Davidsfonds op 5 maart 2021

Van 8 tot en met 14 maart zetten we geschiedenis extra in de kijker tijdens de Nachten van de Geschiedenis. Net zoals ieder jaar organiseren onze lokale Davidsfonds afdelingen leuke activiteiten rond geschiedkundige thema’s en dat is dit jaar niet anders. Ontdek alle manieren waarop je Nachten van de Geschiedenis kan beleven in dit blogbericht!

Tekst: Marjolein Goris

1. Ontdek de (online) activiteiten van onze afdelingen

Meer weten over het Lam Gods of over de kunstkamer van Aartshertog Leopold Wilhelm? Of ga je toch liever op schattenzoektocht met je gezin? De lokale Davidsfonds afdelingen hebben een heleboel leuke activiteiten voor jong en oud klaarstaan. Van een webinar tot geocaching, je vindt er gegarandeerd wel iets dat je interesseert!

Neem hier een kijkje naar het uitgebreide historische aanbod van onze afdelingen.

2. Filmpjes van geschiedenisliefhebbers

Een lens, een postzegel, een olielamp. Geschiedenisliefhebbers van over heel Vlaanderen en Brussel delen historische schatten met jou op het videoplatform van Nachten van de Geschiedenis. Ontdek o.a. wat een postzegel ons kan vertellen over de geschiedenis van een land, wat de oudtante van Kristien Hemmerechts met Napoleon te maken heeft en hoe de renovatie van de nieuwe concertzaal van De Bijloke verliep.

Bekijk hier de filmpjes tijdens Nachten van de Geschiedenis.

3. Webinars

Niet alleen onze lokale afdelingen, ook Davidsfonds nationaal zet geschiedenis extra in de kijker. Davidsfonds Academie organiseert op 9 maart het webinar ‘BLIND DATE – portretten met blikken en blozen’ waarbij Katrijn van Bragt van The Phoebus Foundation ingaat op de geschiedenis van de portretkunst. Na het webinar ben je helemaal voorbereid om een bezoekje te brengen aan de BLIND DATE expo in Antwerpen. Op 11 maart organiseert Davidsfonds Cultuurreizen een webinar over het leven van Christoffel Plantin. Roger Van der Linden, stadsgids van Antwerpen en het museum Plantin-Moretus vertelt je alle details.

Schrijf je hier in voor het webinar BLIND DATE op 9 maart en hier voor het webinar Christoffel Plantin op 11 maart.

4. Historische boeken

Natuurlijk hebben we enkele leestips voor je klaarstaan zodat je je ook kan verdiepen in verschillende historische verhalen!

Bezoek onze website nachtvandegeschiedenis.be voor een overzicht van alle Davidsfonds activiteiten tijdens de Nachten van de geschiedenis (8-14 maart).

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen