Culturele doetips voor de kerstvakantie

gezin in de sneeuw

Culturele doetips voor de kerstvakantie

Gepubliceerd door Davidsfonds op 17 december 2020

Joepie! De kerstvakantie is begonnen! Eindelijk heb je tijd om met je gezin op stap te gaan. Hmm… maar waar ga je naartoe? Waarom je kerstvakantie niet vullen met allerlei culturele uitstapjes? We zetten onze favorieten even op een rijtje.

Tekst: Marjolein Goris

Beleef al wandelend een kerstverhaal
Robby Goovaerts van Davidsfonds Putte-Beerzel-Grasheide-Peulis vertelt

Dat deze kerstperiode zeer bijzonder is, dat kan iedereen wel bevestigen. Kerst is en blijft immers een heel bijzonder iets. Ben je nog op zoek naar een winterse activiteit voor deze kerstvakantie? Dan kunnen we zeker de kindvriendelijke Kerstwandeling van Davidsfonds Putte-Beerzel-Grasheide-Peulis aanraden.

Tijdens de kerstvakantie van 19 december 2020 t.e.m. 3 januari 2021 kan iedereen volgens eigen zin en wens gratis deelnemen. Het start- en eindpunt is de KWB-kerststal in Beerzel dorp. De route van 6 km loopt via de natuurlijke omgeving van Beerzelberg en Pelgrimhof. Dat maakt de wandeling een ideale dagactiviteit voor jou en je gezin. Onderweg kom je negen QR-codes tegen. Wanneer je die scant, maak je het kerstverhaal met fragmenten en liedjes van Conny Neefs, Marc Meersman en Jojan Eeckels mee. “De fragmenten en liedjes komen van een vroegere Davidsfonds CD. Dit was het ideale moment om die CD nog eens boven te halen en zo een magische kerstsfeer te creëren tijdens de wandeling”, zegt Robby Goovaerts van Davidsfonds Putte-Beerzel-Grasheide-Peulis.

Het start- en eindpunt van de wandeling
Foto: Robby Goovaerts

Een plannetje van de route vind je op www.putte.davidsfonds.be of krijg je mee door de eerste QR-code te scannen. Liever toch een papieren plannetje? Ga eens piepen in de kerststal van Beerzel dorp, daar zal je een papieren exemplaar vinden. “Zo moet je geen GSM hebben om deel te nemen aan de wandeling. Bij Davidsfonds laten we niemand in de kou staan, toch niet als je een warme jas draagt tijdens de wandeling!”, vertelt Robby.

Al goesting gekregen om naar onze pittoreske deelgemeente Beerzel af te zakken? Zeker doen en alvast veel wandelplezier en denk eraan … Kerstmis is een heel bijzonder iets!

Deel jouw foto’s vol wandelplezier op de facebookpagina van Davidsfonds Putte-Beerzel-Grasheide-Peulis, zodat iedereen kan meegenieten.

Wij gaan met het gezin op wandel!

Foto (c) Shutterstock

Kerstmis Speciaal met Symfonieorkest Vlaanderen

Heb je net die geweldige kerstwandeling van Davidsfonds Putte-Beerzel-Grasheide-Peulis gemaakt en wil je nu even uitpuffen met je gezinnetje? Heb je al van de kerstactiviteit van Symfonieorkest Vlaanderen gehoord?

Wat gebeurt er wanneer een poppenkast en een concert samen in de mixer belanden? Je krijgt een hartverwarmend online kerstconcert voor jong en oud! Wouter Bruneel (regie, concept en spel), Dirk De Stroper (concept en poppenspel), Dirk Brossé (dirigent), Lore Binon (sopraan) en Jelle Tassyns (componist) brengen dit kerstverhaal tot leven. Van 24 t.e.m. 31 december op VRT NU, Klara en de Klara app.

Ik wil het Facebookevenement zien!

Abdijmuseum Ten Duinen heropent haar deuren in de kerstvakantie

Speciaal voor de kerstvakantie opent Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde zijn deuren. Vanaf 18 december kan je met je kroost de abdijsite bezoeken en de collectie bewonderen. Ongetwijfeld een leerrijk bezoek voor jong en oud.

Als je absoluut niet kan wachten om de collectie in het echt te bewonderen, bekijk dan zeker de filmpjes van ‘Ten Duinen ontpopt’ op hun Facebookpagina of op YouTube. De museummedewerkers stellen in een creatief project de speciaalste stukken uit de collectie voor.

Met je Davidsfonds Lidkaart betaal je 5 i.p.v. 7 euro voor een individueel ticket en 12 i.p.v. 15 euro voor een gezinsticket.

Wij gaan met het gezin het Abdijmuseum Ten Duinen bezoeken!

Foto (c) Abdijmuseum Ten Duinen

Belevingsparcours met kunst en architectuur

Het Concertgebouw Brugge is een modern architecturaal prachtplaatje. Maar wat valt er binnenin te ontdekken? Het Concertgebouw Circuit is een belevingsparcours waar zowel volwassenen als kinderen plezier beleven. Terwijl de mama’s en papa’s zich verdiepen in de interessante architecturale weetjes, trekken de kinderen op ontdekkingstocht met een doe-boekje. Zin in meer? Neem eens een kijkje op het dakterras en geniet van het uitzicht!

Het Concertgebouw is de hele kerstvakantie geopend, behalve op 25 december en 1 januari.

Meer zin in een concert? Op 29 januari 2021 organiseert Davidsfonds Academie een luistercursus ‘luisteren naar de zee i.s.m. Concertgebouw Brugge. Je betaalt € 79 met je Davidsfonds Lidkaartprijs incl. cursus en concert. Meer info vind je hier.

Wij willen het Concertgebouw Circuit doen!

Foto (c) Tim Theo Deceuninck

Suske en Wiske online quiz

Hiep hiep hoera! Onze favoriete striphelden worden 75 jaar! Helaas blijven de deuren van het Suske en Wiske museum nog gesloten, maar aan het begin van de kerstvakantie organiseren ze wel een gratis online quiz! Weet jij hoe het popje van Wiske heet? En hoe heet hun tante? Beantwoordt op 19 december om 14.00 uur alle vragen juist en maak kans op een leuk prijzenpakket!

Wij willen deelnemen aan de quiz!

Foto (c) Suske en Wiske Museum

Korting op ‘The Christmasshow’

Kerstavond zonder een kerstshow, dat is zoals een taart zonder slagroom. Op 24 december om 17.00 uur kan je via een livestream ‘The Christmasshow’ volgen. Welke talenten je een onvergetelijke avond zullen bezorgen? Christoff, Evi Hanssen, Koen Crucke, Michiel De Meyer, Ianthe Tavernier en nog meer topentertainers! Zo wordt kerstavond 2020 toch nog de leukste avond van het jaar.

Bestel je tickets met de code DEEPBRIDGEDAVIDSFONDS en ontvang 15% korting!

Wij gaan ‘The Christmasshow’ kijken!

Foto (c) Deepbridge

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen