Herontdek Tunesië

c140-141tunesic3ab7.jpg

Herontdek Tunesië

Gepubliceerd door Davidsfonds op 3 januari 2020

Tunesië heeft het de laatste jaren als vakantiebestemming niet gemakkelijk gehad. De aanslagen in 2015 zorgden ervoor dat veel toeristen liever elders hun vakantie doorbrachten – en je kan het hen moeilijk kwalijk nemen. Maar intussen zijn we vier jaar verder en is de rust weergekeerd. Tijd om dit prachtige land te herontdekken!

Tekst: Jolien Vandeven

Tunesië is meer dan zon en strand. Zeker het noorden van het land heeft de culturele meerwaardezoeker veel te bieden. De laatste jaren is de hotelinfrastructuur ook sterk verbeterd, waardoor je als westerling niet aan comfort moet inboeten. Tel daar dan nog eens de vele leuke stadjes en de prachtige Werelderfgoedsites bij en je zal zien: je wil graag vandaag nog vertrekken.

C140-141Tunesië3

Sousse: voorbeeld van de vroege Islam

Sousse is de grootste kuststad van het land. Door de vele bezienswaardigheden weet je niet wat eerst bezoeken. Het versterkte klooster is Werelderfgoed en de medina met zijn omwalling en Grote Moskee ademen een middeleeuwse sfeer uit. Samen geven ze een mooi beeld van de vroege Islam-stedenbouw en architectuur. Als je je nog meer in de geschiedenis van de stad wil verdiepen dan kan dat in het plaatselijk museum. Of duik de traditionele soeks in voor het ideale souvenir.

C140-141Tunesië2

Overblijfselen van een rijk verleden

Tunesië ligt in het midden van het mediterrane gebied en is daardoor al jaren een kruispunt van culturen. In Tunis en Carthago vind je dan ook verschillende archeologische sites. Thuburbo Majus is vlak naast een oudere Punische nederzetting uitgebouwd tot een Romeinse stad met imposante monumenten. En in de Temple des Eaux, aan de voet van Jebel Zaghouan, vertrekt het 132 km lang aquaduct naar Cathago. Indrukwekkend!

C140-141Tunesië8

Sbeitla: klein maar fijn

De kleine stad Sbeitla is een voorbeeld van de Romeinse urbanisatie. Je vindt er het best bewaarde forum van het land. De kerken en baptisteria herinneren aan de belangrijke rol van de stad als vroegchristelijk centrum. De ruïnes laten je de 21ste eeuw even vergeten.

shutterstock_87238540

Staat Tunesië nu terug op je wenslijstje voor 2020? Dan kan je er misschien wel helemaal gratis naartoe! Davidsfonds Cultuurreizen verloot immers een reis naar Tunesië onder de aanwezigen van de kennismakingsontbijten, een nieuwe formule waar je op een laagdrempelige manier met onze reizen kan kennismaken. De ontbijten vinden plaats in Antwerpen op zaterdag 25 januari 2020 en in Gent op zondag 26 januari 2020. Deelnemen kost 10 euro per persoon, maar die krijg je terug als je een reis boekt. Alle info vind je hier  en inschrijven kan via cultuurreizen@davidsfonds.be.

Wil je je geluk niet laten afhangen van een wedstrijd en ben je nu al overtuigd om naar Tunesië te gaan? Bekijk dan zeker de Davidsfonds Cultuurreis naar het land met reisleider Guido Schepens. Ontdek hier het reisprogramma. 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen