De reis-bucketlist van cultuurreizenmedewerker Jolien

reisbucketlist van Jolien.webp

De reis-bucketlist van cultuurreizenmedewerker Jolien

Gepubliceerd door Davidsfonds op 27 december 2019

Even voorstellen: ik ben Jolien en werk sinds kort bij Davidsfonds vzw als stafmedewerker Cultuurreizen. In mijn eerste maanden mocht ik de nieuwe reisbrochure voor 2020 mee in goede banen leiden. Wat me meteen bij heel wat reizen deed wegdromen. Ik geef je mijn top 5!

Tekst: Jolien Vandeven

1. West-Groenland

Op mijn ‘bucketlist’ staat dat ik op elk van de vijf continenten wil geweest zijn. Dat begint aardig te lukken, al moet ik Antarctica nog afstrepen. Een land dat volgens mij qua sfeer en landschap in de buurt komt, is West-Groenland. De gigantische ijsbergen, de indrukwekkende fjorden en de voorbij zwemmende walvissen zorgen ervoor dat ik nu meteen thermisch ondergoed en sneeuwlaarzen wil gaan kopen.

2. Hurtigrutencruise

Ik blijf nog even in de noordelijke sferen hangen. Het plezier van een cruisereis ontdekte ik enkele jaren geleden door mijn ouders. Dankzij je varend hotel ben je elke dag ergens anders, zonder dat je moet sleuren aan bagage of zelf moet rondrijden. Ontspannender kan het niet! De Noorse fjorden staan dan ook heel hoog op mijn wenslijstje. De gletsjers, de watervallen en pittoreske vissersdorpjes, je kan ze het best bewonderen vanop een boot. Voeg daarbij nog de kans om het Noorderlicht te zien en ik ben helemaal verkocht!

B121Hurtigruten

3. Kroatië

Een mens wil het ook wel eens wat warmer hebben op vakantie en Kroatië trekt me dan wel aan. Ik bezocht zelf al Dubrovnik en Zadar (tijdens een cruise, ahja ðŸ˜‰) en die steden deden met echt verlangen naar meer. Kroatië heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen en cultuur. Het verbaast me dan ook niks dat een van de Kroatische steden, Rijeka, verkozen is tot Europese Culturele Hoofdstad van 2020. Mag ik me dus alstublieft verstoppen in iemand zijn valies?

C104-105Kroatie7

4. Chicago

Mijn man heeft niet alleen zijn hart verloren aan mij, maar ook aan de Verenigde Staten van Amerika. Samen verkenden we al een groot deel van het westen van het land en de verschillende nationale parken. Van het oosten bezochten we alleen nog maar New York. Hoog tijd dus om daar een paar andere interessante steden aan toe te voegen zoals Chicago. De verschillende wijken, de typische architectuur en de Chicago River: de Windy City heeft heel wat te bieden.

5. Zuid-Engeland & Isle of Wight

Wat dichter bij huis, maar daarom niet minder interessant. Het Verenigd Koninkrijk staat al lang op mijn lijstje met mogelijk reisbestemmingen. Maar om een of andere reden raak ik niet verder dan Oxford of Londen. Misschien kan ik daar het komende jaar verandering in brengen! De mooie Engelse tradities en de geschiedenis van de koninklijke familie spreken me al langer aan. Keep calm and go to England!

C81ZuidEngelandIsleofWightshutterstock_1225587256

Zo dat waren de vijf reizen die mij in de nieuwe reisbrochure het meeste aanspraken. Maar er staat natuurlijk veel meer in! Je kan zelf de brochure doorbladeren op onze website of een gratis papieren exemplaar bestellen via cultuurreizen@davidsfonds.be. Ik stuur je graag eentje op!

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen