6 winterse cultuurtips

kerstvakantietips 2019 banner.webp

6 winterse cultuurtips

Gepubliceerd door Davidsfonds op 19 december 2019

Walking in a Winter Wonderland: het kan prachtig zijn, maar vaak ook gewoon erg koud en nat. In dat geval kun je altijd terecht bij heel wat cultuurhuizen: zij verwarmen je deze winter graag met een dekentje cultuur. Wij deelden alvast enkele tips in het Kreatos-magazine en nu ook op onze blog!

Bewonder Keith Harings werken in BOZAR

Blaffende honden, kruipende baby’s en vliegende schotels: iedereen herkent het werk van Keith Haring wel. Goed nieuws voor de liefhebbers, want tot 19 april 2020 kun je zijn kunst bewonderen in BOZAR. Haring was een unieke en opvallende verschijning in het New York van de jaren 80, en speelde een erg belangrijke rol in de tegencultuur met zijn herkenbare stijl en iconische motieven. Ontdek zelf hoe krachtig en actueel zijn oeuvre nog altijd is! Wij gingen al kijken en zijn heel enthousiast.

ℹ️ Hier vind je meer info over de expo.


Beleef een magische winter in het Historium

Geniet deze winter volop van de kerstsfeer in het Historium in Brugge: sneeuwaccenten, kerstbomen en feestelijke muziek zorgen voor extra beleving terwijl je op tijdreis gaat naar de Gouden Eeuw van Brugge. Om het helemaal af te maken, is er opnieuw een Christmas Trail: een knotsgek familieparcours met Kerstboom Quiz en een leuke verrassing voor de jongste bezoekers! Tijdens de kerstvakantie is het Historium elke dag geopend, ook op feestdagen.

Historium fb_visual2

ℹ️ Winternocturnes van ZA 21.12.19 – ZO 05.01.20, open van 10 tot 20 uur. www.historium.be

Duik mee in de sprookjeswereld van Rusalka

Omdat het niet altijd De Notenkraker hoeft te zijn, slaan de zangers, musici en dansers van Opera Ballet Vlaanderen de handen in elkaar voor Rusalka (1901), de kerstproductie van 2019. Componist Antonín Dvořák vond de inspiratie bij het sprookje van De Kleine Zeemeermin: de waternimf Rusalka verruilt haar natuurlijke bestaan voor een leven op aarde. De prijs die ze hiervoor betaalt, is hoog: ze verliest haar stem en gaat een tragisch lot tegemoet. Klaar voor een grandioos totaalspektakel met zang, dans en orkest?

ℹ️ Voorstellingen in Opera Antwerpen op 12, 14, 17, 20, 22, 27, 29 & 31.12.19
Voorstellingen in Opera Gent op 9, 11, 14, 16, 19, 21 & 23.01.20
www.operaballet.be

Hartverwarmende cinema: All of Us

0001 (2)Waar kun je beter schuilen voor de regen of sneeuw dan in de cinema? Vanaf 8 januari verschijnt All of Us in de zalen en vertelt het verhaal van Cathy, een huisvrouw met twee kinderen bij wie borstkanker is vastgesteld. All of Us is het grappige, poëtische en aandoenlijke verslag van Cathy’s pogingen om haar familie te organiseren na haar dood. All of Us is een verhaal om te huilen, maar het is ook om te lachen – hard te lachen zelfs.

💥 WIN 💥 Van Lumière mogen we 5 duotickets weggeven. Mail voor 5 januari naar cultuurenco@davidsfonds.be en vertel waarom je All of Us graag wil zien en wie je zou meenemen. Succes!

ℹ️ Vanaf WO 08.01.20 in de bioscoop
www.lumiere.be

Ontbijt met een auteur tijdens Toast Literair

Wilde je altijd al eens ontbijten, brunchen of aperitieven met je favoriete Vlaamse auteur? Dan mag je niet ontbreken op Toast Literair, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen en Brussel! Op zo’n 200 plekken kun je op zaterdag 18 en zondag 19 januari genieten van een boeiende literaire activiteit bij een uitgebreid ontbijt of een heerlijk aperitief. Verschillende auteurs en dichters nemen het woord en vertellen over hun boeken of lezen voor uit hun werk. Tot dan?

Facebook met tekst 2020

ℹ️ Ontdek alle activiteiten via www.toastliterair.be.

Klink op het nieuwe jaar én op Beethoven met Symfonieorkest Vlaanderen

Stel het je voor: een 250-jarige Ludwig die een heel jaar lang verplicht verjaardagstaart moet eten. Hij zou er waarschijnlijk niets aan vinden. Maar dat zijn muziek in 2020 op zowat alle pupiters ter wereld staat, zou de jarige Beethoven ongetwijfeld wel plezieren. Symfonieorkest Vlaanderen pakt voor het nieuwjaarsconcert graag uit met Beethovens meest iconische werk, de Vijfde, en zijn Romance nr. 2 voor viool en orkest. Zijn werken worden afgewisseld met stukken van Rossini en Liszt. Schol!

ℹ️ Concert op ZO 26.01.2020 in deSingel Antwerpen
Concert op DO 30.01.2020 in Concertgebouw Brugge
www.symfonieorkest.be/HNYLudwig

Symfonieorkest Vlaanderen
Yeol Eum Son neemt voor Happy New Year Ludwig plaats achter de piano.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen