5 culturele cadeautips voor kerst en eindejaar

kerstpakketje banner.webp

5 culturele cadeautips voor kerst en eindejaar

Gepubliceerd door Davidsfonds op 29 november 2019

’t Is weer pakjestijd, hoera! Kerstmis en Nieuwjaar staan voor de deur en dat betekent dat het kerstshoppen kan beginnen (of al volop aan de gang is). Vind je het lastig om het perfecte cadeau te vinden? Wij geven je graag 5 cadeautips die alle cultuurliefhebbers gelukkig maken.

1. Geef kunst cadeau met een kunstcheque van Kunst in Huis

Zoek je het perfecte cadeau voor een kunstliefhebber? Met de kunstcheque van Kunst in Huis schenk je vrienden of familie een uniek kunstwerk. Dat kunstwerk kiezen ze helemaal zelf uit een collectie van meer dan 5000 schilderijen, tekeningen, foto’s en objecten van hedendaagse kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel. Daar kunnen ze een DSC_5605half jaar of één jaar van genieten en ze mogen het kunstwerk omruilen zoveel ze willen. Verliefd geworden op een kunstwerk? Dan kun je het kopen. De kunstcheque is dus een uniek en persoonlijk cadeau om lang van te genieten.

ℹ️ Je kunt kiezen uit een kunstcheque van 6 of 12 maanden en die kosten respectievelijk 89 of 159 euro. Daarin zit het inschrijvingsgeld, 6 of 12 maanden kunsthuur en een omniumverzekering tegen schade. Je koopt de kunstcheque hier.

2. Cultuur à volonté in Bokrijk

Heb je vrienden of familieleden die gebeten zijn door cultuur? Dan is het Bokrijkabonnement een ideaal geschenk! Hiermee bezoek je het Openluchtmuseum zo vaak je maar wilt, inclusief verschillende evenementen zoals het Straattheaterfestival of Winteravonden. In 2020 kun je je vanaf 4 april opnieuw laten onderdompelen in De wereld van Bruegel, herhaald wegens groot succes. Waan je in een bokrijk breugelschilderij van Bruegel en ontdek hoe actueel zijn werk nog steeds is. In de zomer geniet je als abonnee van exclusieve activiteiten voor of na sluitingstijd. En dankzij je abonnement krijg ook gratis toegang of tot 50% korting bij meer dan dertig andere partners zoals het Huis van Alijn, Technopolis of de Plopsaparken, en nog heel wat andere voordelen.

ℹ️ Met je Davidsfonds Cultuurkaart betaal je 70 i.p.v. 95 euro voor een gezinsabonnement of grootouderabonnement, en 40 i.p.v. 47 euro voor een individueel abonnement. Surf voor 31 maart 2020 naar reservaties.bokrijk.be, kies het gewenste abonnement en gebruik de code 2020Davidsfs

3. Geef eens een cultuurreis cadeau

Een reis kost natuurlijk iets meer dan een boek of parfum, maar als je samenlegt met familie of vrienden kun je de kosten delen. Je schenkt zo een unieke belevenis én een duurzame herinnering. Om het makkelijk te maken, kun je een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen schenken waarvan je de waarde zelf bepaalt. Het aanbod is groot: wat dacht je van een cultuurreis naar JapanEthiopië of Jordanië? Of liever wat dichterbij: naar SevillaFirenze of Noord-Wales & Manchester? Dat kiest de ontvanger van de reischeque volledig zelf.

denise-johnson-m4eISQg0e0E-unsplash

ℹ️ Een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen bestel je door te mailen naar cultuurreizen@omniatravel.be of te bellen naar 016 24 38 38. Vermeld zeker je gegevens en het gewenste bedrag. Hier vind je meer info.

4. Boeken zijn altijd een goed idee

“Een boek is een geschenk dat je altijd opnieuw kunt openen.” Daarom houden we zo van boeken! Je vindt een groot aanbod op onze website. Om het kiezen wat makkelijker te maken, tippen we enkele titels:

9789002268649Op reis met Vlaamse Meesters (Jos Vandervelden en Alexander Dumarey) is hét boek voor de kunst- en uitstapjesliefhebber: het leidt je naar locaties in Vlaanderen en Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden. Alexander Dumarey, fotograaf en fotojournalist bij VRT NWS, maakte de beelden van de schilderlocaties zoals ze er nu bij liggen: in hun essentie, zonder opsmuk, zonder oordeel.

9789059089921Over de muur (Rik Tyrions) is het perfecte geschenk voor elke geschiedenisfanaat. 28 jaar lang symboliseerde de Muur de verdeeldheid van Duitsland en Europa. De val van de Muur en de eenmaking van Oost- en West-Duitsland joegen dan ook een schokgolf door Europa. 30 jaar later kijkt het Oosten van Duitsland nog altijd aan tegen een grote achterstand op het Westen. Waarom blijft de werkelijke integratie van Oost- en West-Duitsland uit? Duitslandspecialist Rik Tyrions geeft een helder antwoord.

middagMet Middag (Rébecca Dautremer) duik je in de wondere wereld van Jacominus Gainsborough, het hoofdpersonage uit het vorige boek van Rébecca Dautremer. Je vergezelt hem naar zijn lunchafspraakje en volgt hem langs kleine en grote levensmomenten. Vreugde, verdriet en twijfel: ze passeren allemaal de revue. Terwijl je door het boek bladert, creëer je telkens een nieuwe scène boordevol gedetailleerde uitsnijdingen.

9789059089969Over kindjes die stinken (Elise Gravel) is een boekje met een hoekje af. Ken jij de kindjes die stinken? Ze wonen samen met hun vrienden en wat dieren in boomhutten. Boris met de rode haren is steeds vergezeld van twee vossen. Lucie met de vlechtjes trekt op met een wurgslang. En dan is er Sterke Lieze, hun aanvoerster. Zij speelde een heel belangrijke rol om de Stinkerdjes uit de klauwen van Sylvana Smetvrees te houden. Over kindjes die stinken is een humoristisch prentenboek over kinderen die strijden voor hun recht om kind te zijn.

9789059089877Lectrr feest (Lectrr) is het perfecte eindejaarscadeau. De cartooneske kijk van Lectrr op de wereld is voor het achtste jaar op rij gebundeld in een ingenieus jaaroverzicht. Blik met humor van de bovenste plank terug op een bewogen 2019.

Pssst … Koop je voor meer dan 40 euro boeken? Dan krijg je er een Davidsfonds Cultuurkaart bovenop!

5. Schenk cultuurplezier met een Davidsfonds waardebon

Kun je niet kiezen uit ons aanbod? Met een Davidsfonds waardebon schenk je cultuurplezier, want je kunt kiezen uit Davidsfonds boeken en cd’s, of cursussen, dagevenementen en familiedagen van Davidsfonds Academie. Wat dacht je van een cursus over de eenmaking van DuitslandBeethoven of Jan van Eyck? Of een dagevenement bij expo’s zoals Crossroads en Dirk Bouts? Of woon je met het hele gezin de musical Daens bij?

Je kunt de bon ook inruilen voor Davidsfonds publicaties bij De Kleine Johannes in Leuven, De Brugse Boekhandel in Brugge en De Oude Linden in Tongerlo. De Davidsfonds waardebon kost 30 euro en is geldig tot 31 december 2020.

ℹ️ Je kunt de waardebon kopen door een mailtje te sturen naar waardebon@davidsfonds.be of bel naar 016 31 06 00.

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen