Cultuur beleven met de hele familie

familiedag

Cultuur beleven met de hele familie

Gepubliceerd door Davidsfonds op 26 maart 2019

Vind je het net als wij ook zo leuk om met de hele familie naar een museum te gaan, een expo te bezoeken of een theatervoorstelling bij te wonen? Dat treft! Op de familiedagen van Davidsfonds Academie brengen we gezinnen samen om op een toegankelijke manier te genieten van cultuur. Zo organiseren we workshops bij theatervoorstellingen, interactieve inleidingen bij expo’s en heel wat meer. Benieuwd naar wat zo’n dag inhoudt? Op de familiedag bij BANKET!, een kindervoorstelling van Opera Vlaanderen, vroegen we enkele deelnemers naar hun ervaringen.

Het echtpaar Macbeth laat een kind na een auto-ongeluk voor dood achter. Dat blijft niet ongestraft, want een groep mysterieuze kinderen verschijnt aan de Macbeths en zweert wraak, net zoals in Verdi’s opera Macbeth. Die groep kinderen werd op 10 maart geweldig vertolkt door het Kinderkoor van Opera Vlaanderen!
Verschillende families zagen hen samen met Davidsfonds Academie aan het werk. Voor de voorstelling organiseerden we een workshop voor jong en oud, geïnspireerd op het decor met reusachtige blokken. En onze familiedag werd duidelijk gesmaakt door de deelnemers: “Ik vond het decor heel mooi! Het was een leuke eerste kennismaking met opera. De workshop was keileuk en Conrads uitleg is een goede basis om de opera te kunnen volgen. Een hele leuke familiedag!” vertelt de 11-jarige Emiel.

Ook heel wat andere deelnemers konden de familiedag smaken:

accent_blauwaccent_blauw “Doe dit zeker nog eens, het was geweldig. Ook de workshop vooraf was super! De ideale voorbereiding voor de volgende opera samen met opa en oma.” – Emily

“Ik vond het heel leuk en creatief!” – Birthe, 10 jaar

“Leuk decor, je kon de blokken duidelijk zien. In het begin moest je een beetje wennen aan het verhaal, nadien werd het leuker.” – Jitte, 10 jaar

“Het was superleuk! De opwarming was heel origineel.” – Elise 

Ook Anton, 13 jaar, was fan van ons concept: “Het is super dat je zoiets samen en onder begeleiding kunt doen, dat maakt het veel leuker om daarna naar de voorstelling te gaan en je snapt het allemaal beter. Keitof!”
Niet alleen kinderen genoten van de familiedag, ook de (groot)ouders konden de culturele uitstap erg smaken. “Meer van dat!”, “Het was weer zoals altijd: fantastisch!” klinkt het haast unaniem.

Ben je ook fan van onze familiedagen of wil je graag in de toekomst eens deelnemen aan zoveel mogelijk familievriendelijke workshops? Dan kun je ons helpen om onze droom te verwezenlijken: we willen namelijk minstens één keer per maand nóg meer families samenbrengen rond cultuur tijdens onze familiedagen. Doe een gift en laat je (klein)kinderen en jongeren cultuur ontdekken met de hele familie. Zo geef ook jij de liefde voor cultuur door van generatie op generatie! Een gift kun je overmaken op rekeningnummer BE98 4310 0693 8193 met vermelding ‘gift’. Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Bekijk zeker ook ons filmpje 👇

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen