7 cultuurtips voor valentijn

cultuurtips valentijn.webp

7 cultuurtips voor valentijn

Gepubliceerd door Davidsfonds op 8 februari 2019

Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Daarom delen we graag – zeker in aanloop naar Valentijnsdag – enkele romantische, culturele cadeautips of uitjes. Geen fan van de dag van de liefde? Dan kun je deze tips nog altijd gebruiken voor een ‘zomaar’-cadeautje.  

1. Geboeid bezoek aan Het museum van de misdaad

museum misdaadOp valentijnsavond kun je in het STAM in Gent een bijzondere nocturne meemaken. In de expo Het museum van de misdaad ontdek je de verzameling misdaadobjecten die de gerechtelijke politie van Gent sinds 1930 bewaart. Niet alleen boeiend, maar ook geboeid, want om deel te nemen laat je je met je geliefde in de boeien slaan. Je geniet van een glaasje bubbels en prikkelende knabbels. En de handboeien, die krijg je mee. Inclusief de sleuteltjes.
Klik hier voor meer info en om een rondleiding te reserveren

2. Valentijnsconcert met Marc Erkens

Op 14 februari nodigt Davidsfonds Bree je uit voor een pianoconcert door Marc Erkens, pianist en opleidingshoofd aan de Leuvense Luca School of Arts. Ter gelegenheid van Valentijnsdag brengt hij een romantisch optreden. De liefde wordt zo vaak bezongen, bespeeld en gespeeld en toch komt ze elke keer anders maar altijd herkenbaar in beeld. Marc Erkens illustreert zijn verhaal enthousiast met livemuziek op de piano.
Tik hier voor info over het valentijnsconcert

3. Boek(et) Bloemschikken 2.0

Geef je op valentijn graag iets origineler dan het standaard boeket? Geef dan het boekBloemschikken 2.0 Bloemschikken 2.0 cadeau. Een boeket maken met het groen dat je tijdens een wandeling of in je tuin hebt geplukt, geeft veel voldoening en brengt de schoonheid van de natuur in huis. Katie en Terri, twee jonge bloemstylistes, helpen je hierbij met projecten, ideeën en tips voor frisse creaties, fleurige decoraties en moderne kransen.

Tip: Ga al eens aan de slag met dit boek voor je het cadeau doet, zo vermijd je verwijten zoals ‘Leuk geschenk, moet ik het dan echt altijd zelf doen?’ Zelfgemaakte cadeaus scoren trouwens beter 😉
Klik hier om het boek te bestellen

4. Davidsdoosje: een jaar lang cultuurplezier

Het Davidsdoosje is het ideale geschenk voor iedere cultuurliefhebber, want het zit vol culturele voordelen en verrassende extraatjes. Naast waardebonnen van cultuurpartners, zoals Symfonieorkest Vlaanderen, Het nieuwstedelijk, Museum Hof van Busleyden of S.M.A.K., geef je ook een Davidsfonds Cultuurkaart cadeau. Daarmee geniet je van korting op verschillende evenementen, reizen en boeken van Davidsfonds, én extra voordelen bij zo’n 60 musea of culturele instellingen. Je ontvangt ook vier keer per jaar het Davidsfonds Cultuurmagazine vol boeiende artikels en cultuurwedstrijden. In het doosje vind je ook nog een Davidsfonds kortingsbon ter waarde van 10 euro voor een Davidsfonds boek of cursus, te bestellen via www.davidsfonds.be.

Daar kun  je natuurlijk allemaal samen van genieten 😊
Tik hier voor meer info en om een Davidsdoosje te bestellen

5. Veldslag om een hart van Michael De Cock

cover_Helena_2.inddOok voor jonge geliefden hebben we een cadeautip: Veldslag om een hart van Michael De Cock met illustraties van Gerda Dendooven. Het ideale boek om je liefde voor elkaar in woorden te vatten:

Ben je ooit zo verliefd geweest dat de grond onder je voeten daverde? Zo verliefd, dat het even duurde voor je begreep, dat het niet de grond was die daverde, maar dat jij het zelf was die op je benen trilde? Als je dat ooit meemaakte, dan kan je geloven wat mij overkwam.

Helena is getrouwd met Menelaos. Op een dag krijgen ze bezoek van Paris, zoon van koning Priamos uit Troje. Helena wordt verliefd op Paris. Nooit eerder voelde ze de liefde zo branden in haar borst. Ze verlaat man en kind en kiest voor de nieuwe liefde. Samen vertrekken ze, als twee dieven in de nacht, op de vleugels van de liefde. Maar Menelaos wil wraak. Met meer dan duizend schepen trekt hij naar Troje. Op zoek naar Helena. Op zoek naar wraak.
Het verhaal van Helena van Troje inspireerde door de eeuwen heen al tal van auteurs. Nu is het de beurt aan bekroond auteur Michael De Cock die het verhaal bewerkte voor een hedendaags en jeugdig publiek. Het is een verhaal over liefde en verraad, over de eerste vechtscheiding uit de geschiedenis. Passioneel, intens en intrigerend.
Bestel het boek hier

6. Ik ben heel veel liefde van Wally De Doncker

Zijn Griekse mythen toch je ding niet? Ga dan voor Ik ben heel veel liefde van Wally De Doncker, prachtig geïllustreerd door Fatinha Ramos.
Luna is een kind van mama. En papa. Die twee houden erg veel van elkaar. Als ze naar elkaar kijken, glimlachen ze met hun ogen. Een jaar voor Luna kwam, begonnen ze te heelveelliefdekussen. Aan tafel. In het bos. In bed. Uit al die liefde werd Luna geboren. Luna vraagt zich heel wat af. Samen met mama en papa filosofeert ze over liefde, familie en hoe zij daar haar wortels heeft. De hartverwarmende woorden van Wally De Doncker ademen liefde. De poëtische illustraties van Fatinha Ramos voegen een bijzondere, ontroerende kracht toe. Ik ben heel veel liefde is een ontwapenend mooi boek dat ons eraan herinnert hoe rijk een mens die liefheeft is. Het is een boek dat je wil koesteren en delen met de mensen die je het liefst zijn.
Klik hier en bestel het boek

7. Samen aan de slag voor een beter klimaat met Tien klimaatacties die werken

De klimaatmarsen en -debatten helpen ongetwijfeld in de strijd voor een beter klimaat, maar wat kan je nu eigenlijk zélf concreet doen om je steentje bij te dragen? Dat ontdek je in Tien klimaatacties die werken van Pieter Boussemaere.
Over de klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Tien klimaatacties die werken_voorplat+rug_1Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veelgestelde vragen als: is kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat? In dit boek vertrekt Pieter Boussemaere van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien oplossingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en effectief werken. Waarmee kun jij het verschil maken?
En geef toe, wat is er romantischer dan je samen in te zetten voor jullie toekomst? 😉
Bestel het boek hier 

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen