Dimitri Leue tipt de leukste kinderactiviteiten

dimitri-leue-4-van-9_blog.webp

Dimitri Leue tipt de leukste kinderactiviteiten

Gepubliceerd door Davidsfonds op 24 oktober 2017

Prettig nieuws: vanaf het Cultuurmagazine van december zal acteur, auteur en scenarist Dimitri Leue vier keer per jaar schrijven over de cultuurbelevenissen met zijn gezin. Nog meer prettig nieuws: we vuren nu al een column op jullie af! Zo maken jullie alvast kennis met onze nieuwe columnist. Veel leesplezier!

Tekst: Dimitri Leue

Blipblipkrfzoeftisch cool

Quote Geen excuus om tijdens de Kunstendag voor kinderen in uw ruimteschip te blijven. Geef uw negentien ogen de kost, zet uw elf oren op scherp, laat uw zeventien monden openvallen. 19/11/17 wordt Blipblipkrfzoeftisch cool.

Ik ben peter van drie zalige knapen, van een organisatie die bomen plant in Burkina Faso en van de Kunstendag voor kinderen. Over die drie knapen vallen hilarische boeken te schrijven, over bomen planten kan ik uren lyrisch blijven, en toch zou ik het in deze column graag even over de Kunstendag voor kinderen hebben. Die dag mag niet stilletjes voorbijgaan. Elke Vlaamse ouder moet dat weten. Een dag die met fluostift ingekleurd moet worden in ieders agenda.

19/11/17. Het is een vreemde rekensom voor liefhebbers van priemgetallen. De uitkomst blijkt een dag om nooit te vergeten. Op de website waar de hele tijd spinnetjes rondkruipen – webdesignhumor! – raak je niet uitgekeken op de vele activiteiten die je met je gekinderte kan doen. Alle provincies overtreffen zich in het verwennen van onze oogappels. Workshops waarbij de kinderen zelf kunstenaar worden. Ambachtelijk schilderen, bouwen, maskers maken, digitaal ontwerpen, dansen, toneelspelen … De mogelijkheden zijn legio in elke regio. Bovendien bieden veel culturele centra topvoorstellingen aan. Ik zou wel willen waarschuwen om een bakje of een handdoek te voorzien bij het bekijken van deze website, want ik heb ongecontroleerd op mijn klavier gekwijld. Je kan filteren op locatie, activiteit en leeftijd, maar de belangrijkste filter ben je zelf uiteraard. Jij kent de interesses van jouw kind.

Struin door de mogelijkheden, grasduin in de kinderdromen en als je hier niets vindt dat je aanspreekt, ben ik bijzonder benieuwd van welke planeet je komt. Houden ze op Blipblipkrfzoef dan niet van musea, academies, bibliotheken, concerten, culturele wandelingen, films, theater, sport en spelletjes? Vermaken de kinderen op jouw planeet zich met neusharen vlechten en muren likken? Misschien vind je die activiteiten zelfs terug op http://kunstendagvoorkinderen.culturefeed.be.

Ik lees hier ook iets over Het ding en ik, een voorstelling met een buitenaards kantje. Of bezoek de planeet Froefroe. Dat theatergezelschap is het meest gespleten van alle theatergezelschappen. Het bezit de gave der bilocatie en is zowat overal terug te vinden. Nee, Blipblipkrfzoefers, geen excuus om tijdens de Kunstendag voor kinderen in uw ruimteschip te blijven. Geef uw negentien ogen de kost, zet uw elf oren op scherp, laat uw zeventien monden openvallen. 19/11/17 wordt Blipblipkrfzoeftisch cool.

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit


De boeken van Jos Vandervelden

9789022340653.jpg

De mooiste geschiedenis van België

9789002268649.jpeg

Op reis met Vlaamse meesters

9789022340639.jpg

De verborgen geschiedenis van Vlaanderen

9789022340646.jpg

De verloren geschiedenis van Vlaanderen