Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Merho Of moet ik er een tekeningetje bij maken?

Met bijdragen van Merho, Jean Paul Van Bendegem en Toon HorstenNederlands
€ 27,99
Op voorraad
Merho

Beschrijving

Als wetenschappers over een paar eeuwen willen weten wat de Vlaming zoal bezighield aan het begin van de eenentwintigste eeuw kunnen ze opgravingen doen, parlementsverslagen lezen of het videoarchief van de Vlaamse televisiezenders doorploegen.
Maar wellicht volstaat het de integrale stripreeks De Kiekeboes te lezen. De grote maatschappelijke veranderingen krijgen steeds hun weerslag in de populairste stripreeks van Vlaanderen.
Daarmee is De Kiekeboes veel meer dan een veelgelezen en geestige stripreeks met alom bekende personages, ze geldt ook als een geestig en onderhoudend panorama van de Vlaamse samenleving van de afgelopen halve eeuw.

Merho. Of moet ik er een tekeningetje bij maken? verschijnt naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de stripauteur en bevat een schat aan beeldmateriaal. In korte columns haalt Merho daarnaast herinneringen op aan belangrijke personen uit zijn
persoonlijke en artistieke leven. Verder bevat het boek een uitgebreide, up-to-date versie van het bekende Zwart op wit-interview uit 2013, waarin hij openhartig terugblikt op zijn loopbaan als stripmaker. Afgesloten wordt het boek met een essay van logicus-filosoof Jean Paul Van Bendegem, die op geheel eigen wijze zijn fascinatie voor De Kiekeboes fileert.

Merho (Rob Merhottein, 1948) werkte als stripmaker in de tekenstudio van Willy Vandersteen, alvorens met De Kiekeboes een eigen reeks op te starten. Die geldt al decennialang als de
bestverkochte en populairste strip van Vlaanderen.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
304

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 24 cm