Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De Roets 2024 - Kalender

- Geen specifieke auteur -Nederlands
€ 16,99
Op voorraad
De Roets 2024 - Kalender

Beschrijving

Ook in 2024 laat De Roets je weer elke week markante mensen en historische verhalen uit onze contreien ontdekken of herontdekken. En of ze nu bekend of minder bekend zijn, hun portretten zijn altijd historisch correct en pittig verteld.

In De Roets krijgen onder anderen tv-presentator Jan Theys, dichteres Henriette Roland Holst, Karel Lateur – de beeldhouwende broer van Stijn Streuvels – en ondernemer André Leysen hun plaats voor het voetlicht.

Verder lees je ook verhalen over de Diestste astronoom Luís Cruls – naar wie een krater vernoemd is op Mars – en over ballonvaarder Wim Verstraeten die twee keer rond de wereld probeerde te vliegen met zijn ballon Breitling Orbiter.

Wist je dat filmpater Jos Burvenich het werk van de Zweedse film-regisseur Ingmar Bergman introduceerde in Vlaanderen? En dat verzetsheldin Hortense Daman als 14-jarig meisje voor het verzet berichten, wapens en springstof in een fietsmand verborg? Ook communicatiestrateeg Jan Callebaut, worstelaar Fons Steurs en presentatrice Paula Sémer komen aan bod.

Een ereplaats krijgt Herman Brijssinck, de stichter van De Roets, die in februari 2023 overleed.

Daarbovenop krijg je elke week verrassende weetjes, is er voldoende ruimte voor notities en zijn er voor quizfanaten heel wat historische puzzels. Voor groot en klein.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
120

Eigenschappen

Afmeting:
15,8 x 28,5 cm