Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Darwins fabuleuze wormenshitshow

Polly Owen, met illustraties van Gwen MillwardHarde kaftNederlands
€ 16,99
Op voorraad
Darwins fabuleuze wormenshitshow

Beschrijving

Charles Darwin is alom bekend vanwege zijn boek On the Origin of Species, maar Darwin had nog een andere grote liefde, namelijk die voor wormen. Hij vermoedde dat wormen bijzonder waren, maar zijn wetenschappelijke vrienden lachten hem uit. In een zoektocht naar het speciale talent van de wormen deed hij tal van bizarre experimenten.

Dit hilarische boek vertelt het fascinerende verhaal over hoe Charles Darwin ontdekte dat de nederige regenworm de belangrijkste soort op onze planeet is.

We geven al enkele waanzinnige wormenweetjes prijs:

• De langste worm die ooit gevonden werd, was uitgestrekt 6,7 meter lang. Hij leefde in Zuid-Afrika.
• Tot vier maanden aan één stuk – zo lang kunnen wormen onder water overleven! Ze gebruiken geen longen om te ademen, maar ze nemen zuurstof op via hun huid. Ze moeten altijd vochtig gehouden worden, anders sterven ze.
• Op een hectare grond, of ongeveer anderhalf voetbalveld, kunnen meer dan een miljoen regenwormen leven. Dat zijn zeven miljoen wormen per persoon op deze planeet.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Infodok

Inhoud

Aantal bladzijden:
32

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
23,5 x 27,6 cm