Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Erfelijk belast Met een nawoord van Leen Huet

Virginie LovelingHarde kaftNederlands
€ 25,99
Op voorraad
Erfelijk belast

Beschrijving

Otto, een plattelandsdokter, heeft zich jaren geleden al voorgenomen nooit te trouwen. Hij stamt uit een zwak, ziekelijk geslacht, vindt hij, met duidelijk waarneembare misvormingen in gelaat en gestalte. Hij beschouwt het daarom als zijn plicht tegenover de mensheid nooit nageslacht op de wereld te zetten.
Zijn ongetrouwde tante Colette, bij wie hij opgroeide en later ook weer inwoont, spreekt hem niet tegen.

Als hij het jonge meisje Berenice leert kennen en haar onder zijn hoede neemt, wijdt hij haar in zijn opvattingen in over de erfelijke belasting die hij met zich meedraagt. Wanneer Berenice zich tot een aantrekkelijke jonge vrouw ontwikkelt, blijft Otto echter niet ongevoelig voor haar charmes.

Erfelijk belast verscheen oorspronkelijk in 1906 en behoort met onder meer Een dure eed en Een revolverschot tot de beste romans van Virginie Loveling.

VIRGINIE LOVELING (1836-1923) schreef opvallend vernieuwende gedichten, novellen, romans, essays en enkele dagboeken. Als vrijzinnige nam zij stelling in een aantal ideologische debatten die de maatschappij van haar tijd beroerden. Ze werd gewaardeerd in noord en zuid, en voor de roman Een dure eed (1892) werd ze bekroond met de vijfjaarlijkse staatsprijs voor proza. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hield ze een dagboek bij dat bij het uiteindelijke verschijnen ervan op het
einde van de eeuw bijzonder veel lezers wist te boeien. Recent verscheen bij Davidsfonds Uitgeverij Een winter in het Zuiderland.

LEEN HUET (1966) vertaalde eerder de brieven van Rubens in het Nederlands en publiceerde biografieën van Nicolaas Rockox en Pieter Bruegel. Bij Davidsfonds Uitgeverij verscheen eerder Oud papier. In januari rolt haar nieuwe essaybundel Dansen met Clio van de persen.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
224

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
13 x 21,5 cm