Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Paus Franciscus De conservatieve revolutionair

Emmanuel Van LierdeHarde kaftNederlands
€ 15,99
Op voorraad
Paus Franciscus

Beschrijving

Toen de Argentijnse jezuïet Jorge Mario Bergoglio op 13 maart 2013 als nieuwe paus op het balkon van de SintPietersbasiliek in Rome verscheen, was hij voor velen een nobele onbekende. Maar al snel raakte de hele wereld in de ban van deze eenvoudige bisschop van Rome die op mensen toestapte, zieken en personen
met een beperking omhelsde, gevangenen de voeten waste en aandacht vroeg voor de armen en voor de aarde.

Paus Franciscus komt over als progressief en revolutionair. Maar klopt dat beeld wel? Of blijft hij, als puntje bij paaltje komt, toch ook een conservatieve kerkleider? Hij wist in de afgelopen tien
jaar de toon en de stijl aan te passen, maar is de inhoud niet dezelfde gebleven? En al wil Franciscus een nieuwe wind door de kerk laten waaien en zet hij in op noodzakelijke structurele hervormingen, toch botst ook hij op grenzen, weerstand en schandalen.

Filosoof en theoloog Emmanuel Van Lierde gaat in dit boek op zoek naar de prioriteiten van deze paus en maakt bij de tiende verjaardag van diens fascinerende pontificaat de balans op. Is Franciscus écht een revolutionair of gaat het hier om misleidende beeldvorming?

EMMANUEL VAN LIERDE (1976) was vijftien jaar actief bij het christelijke opinieweekblad Tertio, waarvan vijf jaar als hoofdredacteur. Hij volgt voor het blad ook al jaren het reilen en zeilen binnen het Vaticaan. Hij is een bevoorrechte getuige van dit pontificaat en mocht Franciscus al vijf keer ontmoeten, onder meer voor een exclusief interview in 2016. Eerder publiceerde hij het boek Welkom in Rome. Kruispunt van de wereldkerk (2020).

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
144

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
13 x 21,5 cm