Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Het verhaal van Vlaanderen - Oranje tegen Spanje (1500-1648)

De Maesschalck EdwardNederlands
€ 29,95
Op voorraad
Het verhaal van Vlaanderen - Oranje tegen Spanje (1500-1648)

Beschrijving

De anderhalve eeuw tussen de geboorte van keizer Karel in 1500 en de Vrede van Munster in 1648 is een van de meest fascinerende periodes uit onze geschiedenis. De welvaart bloeide als nooit tevoren en de kunsten bereikten een ongekend hoogtepunt. Tegelijkertijd was het ook een periode van religieuze twisten en oorlog. De strijd tussen Willem van Oranje en het overmachtige Spanje in de Tachtigjarige Oorlog heeft het collectieve geheugen van de Nederlanders sterk getekend.

Oranje tegen Spanje gaat terug in de tijd. Naar de generaals Alva, Farnese en Spinola, de bevlogen bestuurders Albrecht en Isabella en de succesrijke rebellen Maurits en Frederik-Hendrik van Nassau, zonen van Willem van Oranje.

Edward De Maesschalck (1946) is doctor in de geschiedenis. Hij werkte meer dan dertig jaar bij de VRT, eerst als programmamaker en later als programma-adviseur voor Canvas; Nu is hij fulltime auteur. Hij schreef heel wat historische boeken, telkens met frappante anekdotes en tegelijk oog voor de ruime context.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
368

Eigenschappen

Afmeting:
15 x 23 cm

Gerelateerde producten