Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De hoed van Geeraard de Duivel De ultieme editie

Marc Sleen, Yves Kerremans en Noël SlangenHarde kaftNederlands
€ 24,99
Op voorraad
De hoed van Geeraard de Duivel

Beschrijving

'De hoed van Geeraard de Duivel' is het negende Neroavontuur, het laatste dat bij de eerste publicatie nog verscheen onder de reekstitel 'De avonturen van detective Van Zwam'. Het liep in de zomer van 1950 als feuilleton in de krant Het Volk. Nero, Van Zwam en Jef Pedal gaan naar de kermis, waar Nero de magische hoge hoed van een goochelaar koopt. Wanneer de hoed wordt weggerukt door een windstoot, zet Nero de achtervolging in. Hij loopt het hele land door, tot hij ’s avonds laat in Gent aankomt, waar de hoed het Geeraard de Duivelsteen in vliegt.

De Stichting Marc Sleen ontdekte van verschillende klassiek geworden verhalen heel wat verloren gewaande originelen. Voor deze ultieme edities werden ontbrekende tekeningen volledig gerestaureerd op basis van de oorspronkelijke krantenpublicatie. Het lijkt alsof de tekeningen pas van de tekentafel van Marc Sleen komen. Ze worden met twee stroken per pagina afgedrukt, zoals ze als feuilleton in de krant verschenen, en door Noël Slangen en Yves Kerremans van achtergrondinformatie en commentaar
voorzien.

Marc Sleen (pseudoniem van Marcel Neels, 1922-2016) geldt als een van de belangrijkste Vlaamse stripauteurs aller tijden. Zijn werk imponeert nog steeds door de kwaliteit én door de omvang ervan. Naast Nero tekende en schreef Sleen ook de stripreeksen Piet Fluwijn en Bolleke, De lustige kapoentjes, Doris Dobbel en Oktaaf Keunink. Hij werkte ook als cartoonist voor verschillende bladen en kranten.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
144

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
24,6 x 24,6 cm