Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

De erfenis van Nero De ultieme editie

Marc Sleen, Yves Kerremans en Noël SlangenHarde kaftNederlands
€ 24,99
Op voorraad
De erfenis van Nero

Beschrijving

Bezorgd en van commentaar voorzien door Yves Kerremans en Noël Slangen.

'De erfenis van Nero' is het vijfde Nero-avontuur. Het liep begin 1949 als feuilleton in de krant De Nieuwe Gids, toen nog onder de reekstitel 'De avonturen van detective Van Zwam'. Later zou ook een ingekleurde versie verschijnen in het weekblad ’t Kapoentje. In dit verhaal ontvangt Nero een brief waarin hem wordt meegedeeld dat hij 80 miljoen frank geërfd heeft van een overleden oom. Hij moet wel een reeks opdrachten tot een goed einde brengen, anders gaat de erfenis naar een tehuis voor oude dames.

De Stichting Marc Sleen ontdekte van verschillende klassiek geworden verhalen heel wat verloren gewaande originelen. Voor deze ultieme edities werden ontbrekende tekeningen volledig gerestaureerd op basis van de oorspronkelijke krantenpublicatie. Het lijkt alsof de tekeningen pas van de tekentafel van Marc Sleen komen. Ze worden met twee stroken per pagina afgedrukt, zoals ze als feuilleton in de krant verschenen, en door Noël Slangen en Yves Kerremans van achtergrondinformatie en commentaar
voorzien.

Marc Sleen (pseudoniem van Marcel Neels, 1922-2016) geldt als een van de belangrijkste Vlaamse stripauteurs aller tijden. Zijn werk imponeert nog steeds door de kwaliteit én door de omvang ervan. Naast Nero tekende en schreef Sleen ook de stripreeksen Piet Fluwijn en Bolleke, De lustige kapoentjes, Doris Dobbel en Oktaaf Keunink. Hij werkte ook als cartoonist voor verschillende bladen en kranten.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
144

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
24,6 x 24,6 cm