Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Meerminnen verdrinken niet

Saskia MaaskantKartonboekNederlands
€ 16,99
Op voorraad
Meerminnen verdrinken niet

Beschrijving

Een spannend historisch verhaal, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

"De schepen rammelden en beukten. Ze kraakten, in de kolkende en knetterende branding, op golven die hoger waren dan de dam zelf. En het volgende moment suisden er basaltblokken door de lucht. Ze vlogen weg, alsof het sneeuwvlokken waren in een glazen bol die hard werd geschud. En dat was het einde van de Langendam."

'Meerminnen verdrinken niet' is een spannende historische roman, gebaseerd op ware - soms ongelofelijke - gebeurtenissen. Over stiekem meevaren over de Schelde, naar Antwerpen. Over een dokter die misschien wel zijn vrouw vermoordde. Over de vergeten Stormramp die het grootste mosselvissersdorp van Nederland overkwam. En hoe je de hevigste stormen kunt trotseren. Een boek om in te duiken en in te verdrinken.

"Maaskant schrijft bloemrijk en sfeervol en weet hoe ze personages neer moet zetten. De hoofdstuktitels zijn bijzonder, er is veel aan vormgeving gedaan en er staat een uitgebreide en interessante woordenlijst bij." - Jaap Friso.

Saskia Maaskant groeide op in het mosselvissersdorp Bruinisse en woonde daar tot haar 27ste. Ze lust mosselen gekookt, gebakken, gegratineerd en in het zuur. Haar roman 'Kieuw' (2013) kreeg een eervolle vermelding voor de Gouden Lijst en kreeg de Accolade voor het beste Zeeuwse jeugdboek. Haar roman 'Dromer' (2016) won de Kleine Cervantes 2018.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Infodok

Inhoud

Aantal bladzijden:
216

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
14 x 21,5 cm