Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Vrijheid is meer dan blijheid

Mark Van de VoordeNederlands
€ 22,50
Op voorraad
Vrijheid is meer dan blijheid

Beschrijving

Leve de vrijheid! Wie zou iets anders willen beweren? Maar wat is vrijheid? Alvast niet zonder meer je zin doen. Wie dat denkt, wordt al gauw de slaaf van zijn instincten of botst met de werkelijkheid en zijn medemensen. Vrij ben je pas als je beseft dat je brein weleens met jou aan de haal gaat. Vrij ben je pas als je de waarheid niet ontkent. Vrij ben je pas als je ook anderen een plek onder de zon gunt en samen met hen op zoek gaat naar een rechtvaardiger samenleving. Vrij ben je pas als er een overheid is die jouw vrijheid waarborgt. Aan vrijheid kleeft verantwoordelijkheid. Daarom dit boek over de vrijheid die wordt afgeremd door ons brein, bevorderd door de waarheid, versterkt door solidariteit, verzekerd door de democratie en mogelijk gemaakt door ethiek.

Mark Van de Voorde (1947) studeerde politieke wetenschappen en communicatiewetenschappen. Hij was onder anderen zeventien jaar hoofdredacteur van het weekblad Kerk & Leven en zeven jaar speechschrijver en raadgever van Yves Leterme, Steven Vanackere en Herman Van Rompuy. Vandaag is hij onafhankelijk schrijver en columnist. Hij publiceerde al veertien boeken.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
176

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm