Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Straks doet het geen pijn meer

Bracke DirkNederlands
€ 17,99
Op voorraad
Straks doet het geen pijn meer

Beschrijving

‘Zie je papa graag?’ vraagt hij.
‘Ik zie jou heel graag,’ zeg ik en ik duw mijn hoofd wat achteruit zodat mijn kruin zijn borst raakt.
Hij streelt mijn haar.
‘Papa houdt ook heel veel van jou,’ zegt hij. ‘Zoveel.’
Hij spreidt zijn armen heel ver uit. Ik lach.

Na de scheiding van haar ouders brengt Friedl de weekends door bij haar vader. Het begint met cadeautjes en uitstapjes. Daarna zijn er de knuffels en strelingen... Friedl voelt aan dat er iets mis is. Maar haar papa zou toch niets doen wat niet mag? Hij zou haar toch geen pijn doen?

Als tiener draagt Friedl het misbruik nog altijd als een geheim met zich mee. Zeker Stef, haar vriend, mag het niet te weten komen. Maar telkens als hij haar aanraakt, voelt ze weer de handen van haar vader. Friedl wordt heen en weer geslingerd tussen haar eigen onzekerheid en schuldgevoelens. Tussen de angst dat haar geheim ontdekt wordt en de angst Stef te verliezen. Uiteindelijk vindt ze de moed om de emotionele chantage van haar vader te doorbreken.

Opnieuw een indringende jeugdroman van Dirk Bracke. Hij baseerde dit ontroerende verhaal op een persoonlijk getuigenis. Dit boek werd bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en Limburg.

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
172

Eigenschappen