Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Smaak!

Van Wittenberghe AnneliesNederlands
€ 29,99
Op voorraad
Smaak!

Beschrijving

Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel!

Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten is een verrassende kookatlas die ons smakenpalet vanuit een historisch perspectief bekijkt. Het boek brengt geschiedenis op je bord in zes smakelijke gangen: zoet, zuur, zout, bitter, hartig en kruidig. Daarvoor haalt Van Wittenberghe de mosterd in de authentieke kookboeken die eeuwenlang de smaak van onze voorouders bepaalden. Zo bereidt ze met culinaire meesters als Apicius en La Varenne octopus op Romeinse wijze of kalkoen met framboos. Ze waagt zich aan het recept ‘lam in spijkerschrift’ uit het oudste kookboek ter wereld, roert mee met de Spaanse inquisitie en kijkt in de potten van de Franse bourgeoisie.

Smaak! Is een compilatie van ‘s werelds belangrijkste kookboeken die nog lang zal nasmaken. Geschiedenis was nog nooit zo lekker.

ANNELIES VAN WITTENBERGHE is historica met een culinaire passie. Ze geeft talloze workshops en lezingen voor scholen, verenigingen en musea over de geschiedenis van eetgewoontes en smaken.

Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten

Davidsfonds / Harde kaft - 240 p. / 25 x 26 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
240

Eigenschappen

Afmeting:
25 x 26 cm