Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Kunst & christendom

Claes Jo, Vincke KathyHarde kaftNederlands
€ 35,99
Op voorraad
Kunst & christendom

Beschrijving

Wist je dat het alom bekende Lam Gods van de gebroeders Van Eyck de kruisdood en verrijzenis van Christus herdenkt? En dat de duif de Heilige Geest voorstelt? Tweeduizend jaar christendom hebben een indrukwekkende schat aan kunstvoorwerpen opgeleverd. Kunstenaars vonden niet alleen inspiratie in het Oude en het Nieuwe Testament, maar ook in apocriefe verhalen of middeleeuwse legendes. Uit interesse voor architectuur en kunst bezoeken we in groten getale kerken, kloosters, musea en tentoonstellingen. Alleen hebben we dikwijls geen flauw idee van wie of wat er precies afgebeeld staat.

Kunst & christendom biedt een chronologisch overzicht van de driehonderd belangrijkste taferelen in de christelijke kunst, van het scheppingsverhaal uit Genesis tot de Apocalyps van Johannes. Bij elke scène vind je een verwijzing naar het Bijbelse verhaal en een korte toelichting of vergelijking met andere legenden, mythen of religieuze teksten. Of vertrek je liever van het kunstwerk? Dan kun je dankzij een lijst met elementen vlot herkennen over welke scène het gaat. Dat een appel dikwijls naar de zondeval verwijst weet je wellicht wel, maar in welke taferelen kun je allemaal een draak tegenkomen? Met Kunst & christendom in de hand heeft de religieuze kunst geen geheimen meer voor je!

Jo Claes en Kathy Vincke schreven samen drie bestsellers over heiligen: Sanctus, Sancti en Sanctorum. Jo Claes schreef ook een tiental novelles en misdaadromans en staat bekend als expert op het vlak van iconografie en mythologie (Griekse mythen, Romeinse sagen).

Kunst & christendom - 300 taferelen

Davidsfonds / Harde kaft - 392 p. / 17 x 24 cm

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
392

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
17 x 24 cm