Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Religie herzien

Slaats JonasNederlands
€ 22,99
Op voorraad
Religie herzien

Beschrijving

De zeven belangrijkste misvattingen over religie worden in dit boek ontmaskert aan de hand van concrete voorbeelden uit de verschillende tradities.

Hoewel het concept ‘religie’ een kernthema vormt in onze maatschappelijke debatten, is een duidelijke definitie niet voorhanden. Toch hebben we de indruk dat we het fenomeen ‘religie’ wel kunnen aanwijzen wanneer het ergens aanwezig is en bestaan er heel wat veronderstellingen over die we dagelijks aantreffen in allerhande krantenopinies, politieke debatten en onderwijscurricula. Zo gaan we er vaak van uit dat religie zich in de eerste plaats op geloof baseert, dat religie op gespannen voet staat met wetenschap en dat er zonder religies veel minder geweld zou zijn. Het enige probleem is dat dergelijke veronderstellingen over het algemeen niet kloppen.

Religie herzien bespreekt de zeven belangrijkste misvattingen over religie. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de verschillende tradities wordt duidelijk gemaakt wat er precies schort aan ons idee over religie. Wat we denken over religie komt niet overeen met wat religie is en dit boek laat zien dat het samenleven in een geglobaliseerde wereld daardoor onnodig bemoeilijkt wordt.

Lees nu een boekverslag op onze blog.

"Een topboek, dat verplichte literatuur voor elke journalist en politicus zou moeten zijn, juist omdat Slaats helder laat zien welke frames sinds de Verlichting in het westerse denken zijn geslopen als het om religie gaat. Hij pleit voor nuance, maar erkent tegelijk dat die nuance het er niet makkelijker op maakt weer te geven wat religie is." - De Volkskrant

Jonas Slaats is filosoof, theoloog en antropoloog. Als schrijver beweegt hij zich steeds op de snijlijn van mystiek en maatschappijkritiek.

Religie herzien - Voorbij het wij-zij-denken van seculier versus religieus

Davidsfonds / Zachte kaft - 204 p. / 14 x 21,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
192

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm