Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Zwarte kappen

Pauwels JanNederlands
€ 23,99
Op voorraad
Zwarte kappen

Beschrijving

Antoon Triest, bisschop van Gent, en Cornelis Ooms, zijn rechterhand, trekken opnieuw ten strijde tegen de zedenverwildering in de Zuidelijke Nederlanden en onderzoeken twee merkwaardige zaken in Gent en Brugge tussen 1627 en 1640.

Als overste van de alexianen in Gent houdt pater Michiel Van Belle zich niet uitsluitend bezig met het begraven van doden en verzorgen van krankzinnigen. Hij gaat zich te buiten aan financiële, alcoholische, seksuele en criminele excessen in de onderbuik van de samenleving. De kerkelijke hiërarchie is onverbiddelijk en straft hem streng.

In zijn paleis in Brugge slaagt bisschop Servaas De Quinckere er beter in de schijn van rechtschapenheid op te houden. Het dunne laagje geveinsde geloofsijver bladdert echter snel af wanneer Triest en Ooms zijn eigengereide gangen nagaan. Maar van Brugge tot Rome treedt niemand op. De Quinckere behoudt zijn bisschopszetel en wordt zelfs met veel bombarie begraven.

Zwarte kappen dompelt de lezer onder in waargebeurde verhalen uit de 17de eeuw. Op basis van authentieke bronnen en verrassende archiefvondsten brengt de auteur een verdwenen wereld van kerk, macht, intrige en dubbele moraal opnieuw tot leven.

Jan Pauwels was te gast op de Boekenmarathon van Tom De Cock. Herbekijk nu het gesprek.

"In zijn historische roman Zwarte Kappen brengt Jan Pauwels het 17de-eeuwse Brugge tot leven: een stad geteisterd door pest en godsdienstoorlogen. Met als centraal thema het kerkelijk onderzoek naar het wangedrag van de beruchte Brugse bisschop Servaas De Quinckere." - Stefan Vankerkhoven in Krant van West-Vlaanderen

Jan Pauwels doctoreerde als germanist en is verbonden aan de Koninklijke Bibliotheek. Hij werkte twaalf jaar als woordvoerder en adviseur van de christendemocraten in de Wetstraat. In 2018 debuteerde hij succesvol met Gekroonde hoofden. Hieronder vind je een pagina uit de Davidsfonds Cultuurgids 2020-2021 waarop hij zelf over het boek vertelt.

Zwarte kappen - Historische roman

Davidsfonds / Zachte kaft - 346 p. / 14 x 21,5 cm

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
346

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm