Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Het sleutelbeengebaar

Van Cauteren HildeNederlands
€ 16,99
Op voorraad
Het sleutelbeengebaar

Beschrijving

Misschien was het terugvragen van mijn naam toch geen goed idee. Ik heb vannacht weer gedroomd dat ik een mens was. Ik ben opgestaan met een gevoel van vrijheid dat als een mug onder mijn schedel blijft zoemen en ik moet al de hele ochtend op mijn tellen passen, anders ga ik me ook nog zo gedragen.

Ergens in de buurt in de nabije toekomst: de jonge Botan Ran wordt vanwege zijn afkomst het land uitgezet. Hij ontsnapt aan een transport dat naar een zekere dood leidt en keert terug als zorgrobot, met een uiterlijk dat gebaseerd is op het zijne. De rol van robot is niet gemakkelijk, maar het is Botans enige kans op overleven. Hij moet zorgen voor Yuki, een zwaar gehandicapt meisje. Zij is de dochter van de beroemde Nona Satou, de presentatrice van de Life & Wondershow. Er ontwikkelt zich een vriendschap tussen Botan, Yuki en een echte robot. Maar dan dreigt ook Yuki haar rechten kwijt te raken.

Een Young Adult-roman over een maatschappij die zich liever laat verzorgen door robots, met een sterke hang naar uniformiteit en controle, weg van de natuur.

Voorspelde Hilde Van Cauteren de coronacrisis? Lees het antwoord hier.
Of lees het eerste hoofdstuk uit het boek.

Het sleutelbeengebaar

Davidsfonds Infodok / Vanaf 12 jaar / Zachte kaft - 144 p. / 14,5 x 21 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
144

Eigenschappen

Afmeting:
14,5 x 21 cm