Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Muizen en mensen

Dautremer RébeccaNederlands
€ 45,00
Op voorraad
Muizen en mensen

Beschrijving

Magistrale graphic novel op basis van John Steinbecks novelle met illustraties van Rébecca Dautremer.

De Amerikaanse schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur John Steinbeck brak in 1937 wereldwijd door met de korte roman Of Mice and Men. Die werd aanvankelijk als een toneelstuk geconcipieerd, maar veroverde wereldwijd de harten van miljoenen lezers als roman. Het boek geldt als het ultieme verhaal over vriendschap en noodlot, en verschijnt nu in een nieuwe, geïllustreerde editie.

Hoofdpersonage George en de mentaal zwakke Lennie zijn onafscheidelijk. Als Lennie wordt beschuldigd van aanranding van een meisje, moeten ze op zoek naar ander werk, dat ze vinden op de boerderij van de vader van Curley. Maar ook daar gaat het mis. Curley merkt dat zijn vrouw met de mannen flirt en daagt Lennie uit. In het gevecht dat daarop volgt, verbrijzelt Lennie Curleys hand. De zaak wordt in de doofpot gestopt, maar zijn vrouw zoekt Lennie weer op, wat eindigt in een drama. George en Lennie moeten vluchten. Samen praten ze over hun eigen droomboerderijtje en de konijnen waar Lennie voor mag zorgen. Wat dan volgt, is het even gruwelijke als aangrijpende einde van hun diepe vriendschap.

Lees nu een fragment. Of bekijk alle filmpjes over het boek.

"Voor elke liefhebber van het werk van Steinbeck is deze uitgave een must, hoeveel versies ze ook al in huis hebben. Dat geldt eigenlijk voor iedereen, want de lezers zullen niet alleen liefhebbers worden van Steinbeck, maar ook van het grote talent van Rébecca Dautremer." Peter Leysen op Cutting Edge. Lees nu de volledige lofzang.

“Een ‘klein meesterwerk,’ noemde de Zweedse Academie de novelle Of Mice and Men toen in 1962 de Nobelprijs werd toegekend aan de Amerikaanse schrijver John Steinbeck. Het verhaal over de arbeidsmigranten George en Lennie tegen de achtergrond van de Great Depression betekende in 1937 zijn literaire doorbraak. Nu is er wat je een groot meesterwerk zou kunnen noemen: de Franse kunstenaar en illustrator Rébecca Dautremer waagde zich aan de graphic novel Muizen en mensen, meer dan lijvig en even duister en droef als gewaagd, zinderend en verstild en soms zelfs een beetje grappig.” - Marjolijn de Cocq in Het Parool

“Goed idee: een stoeptegel van een graphic novel naar Steinbecks crisisklassieker Muizen en mensen (1937). Doelgroep: young adult (16 jaar), maar ver daarboven mag ook. De oorspronkelijke tekst van John Steinbeck (1902-1968) is integraal overgenomen, de illustraties komen van de veelbekroonde Franse tekenaar Rébecca Dautremer (1971). Ze bedient zich van gemengde technieken, het geheel werkt als een animatiefilm op papier. Vergezichten, tuimelkruid, telegraafpalen, dialogen in extreme close-up. Precies de extra dimensie die het verhaal over de goedwillende George Milton en zijn labiele makker Lennie Small nodig heeft, want er zijn al talloze theaterstukken en filmversies gemaakt naar deze sociaal-realistische americana.” - Rob Van Scheers in De Volkskrant

John Steinbeck (1902-1968) won in 1962 de Nobelprijs voor Literatuur voor zijn “realistische en creatieve schrijven, dat sympathieke humor en scherpe sociale waarneming combineert”. Hij publiceerde onder meer Tortilla Flat (1935), De druiven der gramschap (1939), De parel (1947) en Ten oosten van Eden (1952).

Rébecca Dautremer (1971) geldt als een van de belangrijkste Franse illustratoren van het moment. Bij Davidsfonds Infodok verschenen eerder onder andere Het kleine theater van Rébecca (2012), Zijde (2016), De rijke uren van Jacominus Gainsborough (2018), Haast (2019) en nog een heleboel andere titels. Ontdek al haar boeken hier.

Muizen en mensen

Davidsfonds Infodok / Vanaf 15 jaar / Harde kaft - 420 p. / 20 x 24 cm

Introprijs: 39,99
Vanaf 1 februari 2021: 45

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
420

Eigenschappen

Afmeting:
20 x 24 cm