Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Een stukje van de regenboog

Van Coillie JanNederlands
€ 29,99
Op voorraad
Een stukje van de regenboog

Beschrijving

Laat je vervoeren door de mooiste gedichten voor kinderen die verschenen tussen 2010 en 2020.

Geniet mee van de grappige, ontroerende of wonderlijke poëzie van Edward van de Vendel, Bart Moeyaert, Kate Schlingemann, Jaap Robben, Bette Westera, Ted van Lieshout, Hans & Monique Hagen, Joke van Leeuwen, Geert De Kockere en vele anderen.

Selectiecriteria zijn originaliteit, authenticiteit, de juiste spanning tussen herkenbaarheid en vervreemding, en vakmanschap. De gedichten zijn geordend volgens deze thema's: letters, woorden, boeken, gevoelens en gedachten, familie, school, de wijde wereld, natuur, dieren, straffe verhalen, slapen gaan en dromen.

Stuk voor stuk zijn de gedichten origineel en authentiek en spreken ze jong en oud aan door de magische spanning die eigen is aan poëzie. De betoverende illustraties van Sassafras De Bruyn geven op een unieke manier kleur aan de magie van de kinderpoëzie.

Een stukje van de regenboog sluit aan bij eerdere boeken, zoals "Ma, er zit een dichter in mijn hoofd" (1983), "Kom maar dichter" (1990), "De dichter is een tovenaar" (2000) en "Wat je ziet, zit in je hoofd" (2011), die de vorige decennia bestreken.

Sassafras De Bruyn en Jan Van Coillie waren te gast op de Boekenmarathon van Tom De Cock.

Deze verzameling van de mooiste kindergedichten van het afgelopen decennium is een prachtig boek! Het trok mijn aandacht omdat ik me afvroeg in welke mate de kindergedichten van nu veranderd zijn ten opzichte van die uit mijn kindertijd. Aan de vorm is niet veel veranderd en ook veel thema's zijn hetzelfde. De poëzie voor kinderen van nu gaat wel vaker over maatschappelijke thema's, zoals verlies van grootouders, dementie, diversiteit en milieu. Maar de ontroering en de humor blijft. Ik heb erg van dit boek genoten! Ook mijn achtjarige dochter vond het een mooie boek vanwege de prentjes en de korte stukjes. - Cathérine Vandoorne op Radio 2

Sassafras De Bruyn
Sassafras De Bruyn wist als kind al dat ze later elke dag wilde tekenen. Dus was een carrière als illustratrice niet meer dan logisch. Een droom die in vervulling ging. In Vlaanderen is ze wereldberoemd sinds "De mooiste herinnering" in het programma Iedereen beroemd. Haar tekeningen zijn poëtisch en mysterieus. Ideaal om een poëziebundel te sieren!

Jan Van Coillie
Als kind dook Jan Van Coillie in de verhalen van De Rode Ridder en de sprookjes van de gebroeders Grimm. Later wordt hij de eerste doctor in de kinder- en jeugdliteratuur van ons taalgebied. Elk decennium brengt hij een nieuwe bloemlezing uit met de mooiste Vlaamse en Nederlandse gedichten.
Een stukje van de regenboog - De 100 mooiste kindergedichten van het afgelopen decennium

Davidsfonds / Vanaf 7 jaar / Harde kaft met kleurenillustraties - 136 p. / 25,5 x 20 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
136

Eigenschappen

Afmeting:
25,5 x 20 cm