Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Het been van opa

Van Driel ReinhildeNederlands
€ 16,99
Op voorraad
Het been van opa

Beschrijving

Jimmy en Minnie wonen in Gusselt op de zevenentwintigste verdieping van een flat en zijn alleen thuis. Ze moeten voor zichzelf zorgen, want papa werkt op een boorplatform op zee en mama ligt met een open beenbreuk in het ziekenhuis.

Er zijn ook geen grootouders waar ze even langs kunnen gaan, want de ouders van mama wonen in het verre land Felicië. Oma, de mama van papa, is overleden en met opa heeft papa ruzie. Jimmy en Minnie hebben hem nog nooit gezien.

Als het hard waait, wiegt hun hoge flat mee. Op zo’n avond met veel wind valt er een mannenbeen uit de kast. Het been blijkt van plastic en heeft een blauwe sok en een bruine mannenschoen aan. In een vetergaatje hangt een touwtje met een kartonnen kaartje aan.

‘F. Storms’ staat erop. Het blijkt het been van hun opa te zijn. Mist hij een been? Jimmy en Minnie starten een zoektocht naar hem.

Lees nu het eerste hoofdstuk.
Of bekijk de recensie in Het Nieuwsblad.

Reinhilde Van Driel
Reinhilde Van Driel is schrijfster en actrice. Ze houdt van verhalen vertellen, zowel met een boek als op de planken. Haar literaire debuut Op drift (2017) kreeg een tweede leven in het theater. In 2019 publiceerde ze ook de jeugdroman De jongen van de glasfabriek.

Het been van opa

Davidsfonds / Vanaf 9 jaar / Harde kaft - 123 p. / 14 x 22 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
123

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 22 cm