Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Léonie

Derycke Karen, Ingelbrecht LeeNederlands
€ 32,50
Op voorraad
Léonie

Beschrijving

In 1921 werd jonkvrouw Léonie Keingiaert de Gheluvelt de eerste vrouwelijke burgemeester van België. In het landelijke Geluveld, tussen Menen en Ieper, raakte ze verwikkeld in talrijke intriges. De burgemeester botste er onder andere frontaal met de dorpspastoor. Was ze een grote weldoenster, een feministe avant la lettre of een vurig tegenstander van de kerk? Ondanks de veranderende maatschappij blijft Léonie vasthouden aan de adellijke privileges van voor de Eerste Wereldoorlog. Als dame de noblesse werd ze een eeuw te laat geboren, als vrouw in de politiek wellicht te vroeg.

Karen Derycke is wetenschappelijk medewerker van het Memorial Museum Passchendaele 1917. Als historica is ze verantwoordelijk voor het archief en kenniscentrum van het museum.

Lee Ingelbrecht is publieksmedewerker van het Memorial Museum Passchendaele 1917. Hij is er verantwoordelijk voor educatie, museale invulling en digitalisering.

Via Comité Léonie kan je ook bijhorende activiteiten doen!
Bekijk hier het filmpje, of lees het blogartikel.

Léonie - Burgemeester tussen dorp en adel

Davidsfonds / Harde kaft - 304 p. / 17 x 21,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
304

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 21,5 cm