Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Droomlanders

Forment BrunoNederlands
€ 29,99
Op voorraad
Droomlanders

Beschrijving

Generaties lieten zich bedotten door hun illusies van verf, linnen en hout. Theaterdirecteurs betaalden fortuinen voor hun meesterschap. Kunstpausen grepen naar superlatieven om hen te prijzen. En toch belandden zij in de coulissen van de geschiedenis: de decorschilders.

Bruno Forment verrichtte meer dan tien jaar lang speurwerk in de krochten van de Belgisch-Nederlandse theaters. Met oogstrelende beelden, herontdekt erfgoed en verrassende verhalen geeft hij met Droomlanders een podium aan de meesters van een spectaculair ambacht.

Wie waren deze kunstenaars, hoe gingen zij te werk en waarvan droomden zij? En waarom vielen ze plots uit de gratie?

Bruno Forment is hoofdonderzoeker aan het Orpheus Instituut. Hij publiceerde vier boeken en tientallen essays over opera, uitvoeringspraktijk, scenografie en theatererfgoed. Zijn werk werd internationaal bekroond met meerdere onderscheidingen en vormde de basis van podiumproducties en beleidsmaatregelen.

Droomlanders - Tovenaars van het geschilderde toneeldecor

Davidsfonds / Zachte kaft - 160 p. / 29,7 x 21,4 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
160

Eigenschappen

Afmeting:
29,7 x 21,4 cm