Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Onder de kerktoren

Van Loy JasperHarde kaftNederlands
€ 14,99
Op voorraad
Onder de kerktoren

Beschrijving

Wat moet er worden van het Vlaamse dorp als de bakker met pensioen is, het kerkplein een parkeerplaats is geworden en niemand nog de dichtstbijzijnde bankautomaat weet zijn? En waarom moeten we ons bezighouden met dorpen in een toekomst die volgens zoveel mensen toch stedelijk is?

Met die vragen worstelde Jasper Van Loy, journalist en Kempenzoon. Zijn antwoord is even eigenzinnig als hoopvol: Onder de kerktoren, een vurig en onderbouwd pleidooi voor het moderne dorp. De deelwagen staat er voor de deur van het café, de espressobar geeft korting aan de leiding van de Chiro en de leden van de vrouwengilde gaan cohousen. Het dorp dat groener, socialer en warmer is dan we ooit hadden durven dromen in het betongrijze Vlaanderen. Het dorp als oplossing en niet langer als probleem, maar enkel en alleen als de dorpelingen er zelf voor gaan.

Onder de kerktoren - Waarom Vlaamse dorpen toekomst hebben

Davidsfonds / Harde kaft - 96 p. / 13 x 21 cm

Eigenschappen

Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
96

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
13 x 21 cm