Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Roger Raveel, het mysterie van het alledaagse

Nederlands
€ 25,99
Op voorraad
Roger Raveel, het mysterie van het alledaagse

Beschrijving

Roger Raveel, die in 2021 honderd jaar zou zijn geworden, wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische schilders van na de Tweede Wereldoorlog. Eigenzinnig als hij was, koos hij niet voor een bepaalde stroming of school, maar ontwikkelde hij zijn eigen opmerkelijke stijl. ‘Hij keek om zich heen, registreerde onbevangen zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie en richtte zijn blik op de banaliteit van alledag’, schrijft kunstcriticus Eric Rinckhout in het inleidend essay bij dit boek. ‘Alles was schilderbaar, vond Raveel. Een boom, een duif, een koffiepot, een schaar, een fiets, een betonnen afsluiting en de witte was die wappert aan de lijn. Dat “alles” bracht hij zo verscheiden en avontuurlijk mogelijk in beeld: nu eens schurend en weerbarstig, dan weer vloeiend en oogstrelend.

Hij schilderde het spanningsveld tussen figuratie en abstractie, kennis en mysterie, anekdote en essentie, schoonheid en onvolmaaktheid. Zijn dorp tilde hij op tot een universeel gegeven.’ Het mysterie van het alledaagse beschrijft in woord en beeld 70 jaar leven en werk van Roger Raveel, vanaf 1940 tot 2010. Met meer dan 120 tekeningen, schetsen en schilderijen, chronologisch opgedeeld.

Roger Raveel (1921-2013) was een van de belangrijkste Belgische kunstenaars van zijn tijd. In Machelen-aan-de-Leie werd een museum gewijd aan zijn leven en werk.

Roger Raveel, het mysterie van het alledaagse

Davidsfonds / Harde kaft - 160 p. / 24 x 26 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
160

Eigenschappen

Afmeting:
24 x 26 cm