Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.
U bent hier:
Davidsfonds
Boeken

Het boek van Fatima

Noori FatimaKartonboekNederlands
€ 16,99
Op voorraad
Het boek van Fatima

Beschrijving

Iedereen heeft uitdagingen,
situaties om te overwinnen.

Soms betekent dat de strijd aangaan,
soms accepteren of opnieuw beginnen.

Want we moeten het doen met wat we krijgen.
Ook al is het niet altijd eerlijk of gemakkelijk,
toch niets aan te doen!

Want dat is nu eenmaal het LEVEN.

Dit is het verhaal van Fatima, een Afghaans vluchtelingenmeisje dat als 8-jarige naar België kwam via de 'bekende' wegen.

Fatima is leergierig, maar mocht in Afghanistan als meisje niet naar school. Ze dwong haar broer om zijn leerstof ook aan haar door te geven. Nu zit Fatima in het eerste middelbaar en volgt ze Latijn.

Met haar boek wil ze de nodige nuance brengen in het vluchtelingendebat en aantonen dat ze als vluchtelinge wil integreren in en bijdragen aan de maatschappij. Want vluchten doe je niet zonder reden. En al helemaal niet om elders te gaan profiteren. We krijgen een inkijk in haar tocht van Afghanistan naar België en volgen mee hoe Fatima een nieuw leven probeert op te bouwen. Zo begrijpen we het verhaal van elke vluchteling beter.

Vanaf 12 jaar.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Infodok

Inhoud

Aantal bladzijden:
102

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
12 x 17 cm